Adviezen

Benadryl-bijwerkingen bij ouderen

Benadryl-bijwerkingen bij ouderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Benadryl is een antihistaminicum. Algemeen bekend als difenhydramine, Benadryl is zonder recept verkrijgbaar voor verlichting van allergieën. Het medicijn helpt niezen, jeuk, huiduitslag en andere allergische reacties te verlichten. Vanwege de mild kalmerende effecten is difenhydramine nuttig voor bewegingsziekte en slapeloosheid. Verkocht onder de handelsnaam Benadryl of als winkelmerken, heeft difenhydramine miljoenen mensen met allergieën geholpen. Benadryl heeft echter ernstige bijwerkingen voor veel mensen ouder dan 60 jaar.

Interacties

Oudere mensen zijn kwetsbaar voor interacties tussen geneesmiddelen. Ze nemen vaak reguliere medicijnen voor chronische ziekten die ze gevoeliger maken voor andere medicijnen. Difenhydramine en andere antihistaminica kunnen reageren met medicijnen zoals kalmeringsmiddelen, barbituraten en monoamine-oxidaseremmers. De interacties tussen geneesmiddelen kunnen flauwvallen of een gevaarlijk onregelmatige hartslag veroorzaken.

Verdoving

De meest voorkomende bijwerking is slaperigheid, met milde desoriëntatie of dementie. Een oudere persoon kan tijdens normale activiteiten in slaap vallen. Dit kalmerende effect kan onstabiliteit veroorzaken. Een persoon ouder dan 60 jaar moet langzaam opstaan ​​vanuit een zittende of buikligging om flauwvallen te voorkomen. Als u een middel tegen angst gebruikt, is het niet raadzaam om difenhydramine te gebruiken, omdat de sederende effecten de effecten van vergelijkbare medicijnen overdrijven en drugsgerelateerde depressie kunnen veroorzaken.

Prostaatcomplicaties

Prostaatproblemen zoals een vergrote prostaat of BPH treffen veel mannen ouder dan 60 jaar. Deze prostaatproblemen leiden tot problemen met plassen of urineretentie. Het is belangrijk dat de urine vrij stroomt om de vergrote prostaat en urinewegen te ontlasten. Difenhydramine en andere antihistaminica beïnvloeden spieren in de prostaat en blaas. Dit vertraagt ​​de urinestroom en compliceert prostaatproblemen.

Verlies van eetlust

Difenhydramine wordt vaak gebruikt om bewegingsziekte te kalmeren. Oudere mensen zijn gevoeliger voor de effecten en kunnen misselijkheid of gebrek aan eetlust hebben. Mensen die zwak of ondergewicht zijn, kunnen flauwvallen, maagklachten of andere spijsverteringsproblemen hebben. Als het de enige effectieve allergiemedicatie is voor een oudere persoon, kan het nemen van een kleinere dosis, het voor het slapen gaan of het medicijn met voedsel innemen deze bijwerkingen minimaliseren.

Waarschuwing

Lees labels zorgvuldig met betrekking tot geneesmiddelinteracties met difenhydramine of andere antihistaminica. Gebruik de eenvoudige receptvrije receptformule. Het gebruik van combinatiegeneesmiddelen van difenhydramine en pijnstillers of decongestiva kan het medicijnregime van een oudere persoon bemoeilijken. Als u of een familielid ouder dan 60 jaar bent, raadpleeg dan een arts voordat u difenhydramine of andere antihistaminica gebruikt.