Adviezen

Wat zijn de tekenen en symptomen van nierinfectie?


Een nierinfectie ontstaat in uw urinewegen en reist uiteindelijk naar uw nieren. Als u symptomen begint te krijgen die verband houden met een nierinfectie, moet u onmiddellijk worden behandeld omdat een langdurige infectie uw nieren permanent kan beschadigen. Raadpleeg uw arts als u symptomen van een nierinfectie heeft. In de meeste gevallen wordt bij een nierinfectie een urine- of bloedmonster vastgesteld. De aandoening wordt over het algemeen behandeld met antibiotica.

Pijn

Wanneer u symptomen van een nierinfectie ervaart, kunt u pijn voelen op veel verschillende gebieden. U kunt pijn ervaren in het middelste tot onderste deel van uw rug, of u kunt pijn hebben aan beide kanten van uw lichaam net onder uw oksel. Het is ook mogelijk dat u liespijn ervaart. U kunt ook scherpe buikpijn voelen. Deze symptomen hebben geen echt patroon en kunnen op elk moment in elke combinatie voorkomen. Ze kunnen ook zonder waarschuwing komen en gaan.

Urineren symptomen

Verschillende symptomen geassocieerd met uw urinegewoonten kunnen optreden tijdens een nierinfectie. U merkt misschien hardnekkige en soms overweldigende aandrang om te plassen. Wanneer u urineert, kunt u een branderig gevoel of een scherpe pijn ervaren. U kunt ook bloed of pus zien vermengd met uw urine.

Griepachtige symptomen

U kunt griepachtige symptomen beginnen te krijgen. U kunt misselijk worden en uw misselijkheid kan soms leiden tot braken. Je kunt rillingen of koude rillingen krijgen, net zoals je koorts krijgt, en je lichaam kan overal pijn gaan doen. U kunt ook een algemeen gevoel van ziek zijn ervaren.

Tederheid

Je merkt misschien dat lichaamsdelen zacht aanvoelen. De meest voorkomende gebieden van tederheid tijdens een nierinfectie zijn de zijkanten van het lichaam net onder de oksels en in het midden van de rug. De minste aanraking kan ernstig ongemak veroorzaken in de gevoelige gebieden.

Eetlust en huiduitslag

U kunt een onverklaarbaar verlies van eetlust ervaren. Uw huid kan op sommige plaatsen rood worden en warm aanvoelen.