Info

Burpees versus Jumping Jacks


Burpees en springjacks zijn beide cardiovasculaire bewegingen die elke training kunnen versterken. Beide zijn handig omdat ze alleen een beetje ruimte en je lichaam nodig hebben. Burpees en springjacks worden beide beschouwd als plyometrische bewegingen omdat ze tijdens het springen spierkracht nodig hebben.

Jumping Jacks

Om een ​​springjack uit te voeren, begint u met de voeten op heupbreedte uit elkaar en de handen aan uw zijde. Spring je benen uit terwijl je je handen opzij en boven je hoofd brengt. Keer de beweging om om een ​​herhaling te voltooien. Springende jacks kunnen moeilijker worden gemaakt door vóór de sprong een squat toe te voegen, ook wel squat jacks genoemd.

Burpees

Begin met een boer in dezelfde positie als een springjack. Ga in een gehurkte positie staan ​​met je handen aan de vloer. Sla je voeten terug in een plankpositie, met handen direct onder je schouders. Spring met je voeten terug naar je handen en sta op om één herhaling te voltooien. Variaties van de burpee omvatten het toevoegen van een sprong in de squat positie of een pushup in de plank positie.

Overeenkomsten

De Centers for Disease Control and Prevention beschouwt zowel burpees als jumping jacks als vormen van intensieve cardiovasculaire oefeningen. Beide bewegingen kunnen geweldige total-body versterkers worden wanneer de geavanceerde versie wordt uitgevoerd. Het belangrijkste is dat voor beide bewegingen alleen je lichaam en geen speciale uitrusting nodig zijn, beide bijna overal en altijd kunnen worden gedaan, waardoor ze de ideale reisworkout zijn.

Verschillen

Burpees zijn veel moeilijker dan jacks springen vanwege de hoeveelheid spieren die in een burpee worden gebruikt. Springende jacks hebben alleen je beenspieren nodig om je vast te houden, terwijl je in een boer je benen in de squat gebruikt en je armen om je in plankpositie te houden. Burpees zijn een betere spierversterker omdat ze zowel boven- als onderlichaamsspieren aanspannen. Omdat meer spieren tijdens burpees worden gebruikt, veroorzaken ze ook een grotere calorieverbranding dan een springende jack en zorgen ze voor een betere algehele lichaamsconditionering. Volgens de FitClick-website kan een persoon van 150 kilo 612 calorieën per uur verbranden met burpees, in vergelijking met 204 met jacks.