Adviezen

Verwacht gewichtsverlies bij metformine

Verwacht gewichtsverlies bij metformine


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Metformine wordt vaak voorgeschreven aan mensen met diabetes type 2 om hun bloedsuikerspiegel te regelen. Type 2 diabetici zijn niet niet-insulineafhankelijk zoals mensen met type 1 diabetes, maar ze kunnen niet voldoende insuline produceren of het effectief gebruiken. Gewichtsverlies komt vaak voor bij het gebruik van Metformine, maar kan van persoon tot persoon verschillen op basis van een paar factoren.

Functie

Metformine werkt voornamelijk om de vorming van glucose, een eenvoudig suikermolecuul, uit de lever te verminderen. Het doet dit door een leverenzym te activeren, AMP-geactiveerd eiwitkinase genaamd. Wanneer dit enzym wordt geactiveerd en een verhoogde aanwezigheid heeft, verbetert de algehele insulineactiviteit van het lichaam, wat helpt bij het verminderen van suikerachtige glucose in het bloed.

Gewichtsverlies verwachten

Volgens Redbookmag.com wordt metformine ook voorgeschreven door obesitas-specialisten om gewichtsverlies bij diabetici te helpen. Het is bekend dat obesitas en diabetes type 2 een relatief sterke relatie hebben. Degenen die zwaarlijvig zijn, hebben veel meer kans op een afname van de insulinegevoeligheid en krijgen uiteindelijk de diagnose diabetes type 2. Metformine, in combinatie met leefstijlinterventies, zal meestal resulteren in een matige hoeveelheid gewichtsverlies.

Gevolgen

Metformine werkt in op de insulineroute. Wanneer het medicijn de route verbetert, kan het lichaam insuline produceren op een normaler niveau. Dit helpt de toename van eetlust te verminderen die kan optreden wanneer diabetes type 2 onbehandeld blijft. Bovendien resulteert de verbetering van de insulineroute door Metformin in een verhoogde verbranding van vetcellen. Dit vermindert de hoeveelheid calorieën die wordt omgezet in vetcellen voor opslag door uw lever en helpt uw ​​vetoxidatieroute terug te brengen naar een meer normale bedrijfstoestand.

Tijdsspanne

De meeste onderzoeken met betrekking tot gewichtsverlies bij zwaarlijvige en type 2-diabetespatiënten duurden langer dan 4 maanden. Vaak duurden deze onderzoeken in totaal zes tot zeven maanden en, rekening houdend met het door Metformine geïnduceerde gewichtsverlies een algemeen en bescheiden 1 tot 4 kg is, is het misschien niet ongewoon dat vooruitgang in gewichtsreductie pas na vier tot zes weken optreedt . Het American College of Sports Medicine merkt in het ACSM's Exercise Management voor personen met chronische ziekten en handicaps op dat de combinatie van metformine en inspanningstraining voorzichtigheid vereist bij de timing van de medicatie, de timing van voedselinname en de monitoring van bloedglucosewaarden vóór en na het sporten. Deze verhoogde voorzichtigheid en zorg bij het gebruik van Metformine en regelmatig sporten is te wijten aan de mogelijkheid dat de patiënt een gevaarlijke daling van de glucosespiegel ervaart tijdens of na periodes van inspanning.

Gewichtsverlies te verwachten

In Diabetes Mellitus van Ellenberg, Rifkin, Porte Jr., Sherwin en Baron resulteerde Metformin in de eerste zes maanden van de behandeling in de eerste zes maanden van de behandeling van 2 tot 3 kg gewichtsverlies. Evenzo bleek in een "Handbook of Obesity" van George Bray en Claude Bouchard, een overzicht van een studie waarin Metformine werd vergeleken met een placebo bij 324 personen met obesitas en insulineresistentie, dat proefpersonen met Metformine een extra 1 tot 2 kg gewicht verloren vergeleken met de placebogroep. Bray en Bouchard geven ook aan dat in een Metformin-onderzoek dat bestond uit type 2 diabetespatiënten, degenen die Metformin namen gemiddeld 3,8 kg verloren. Over het algemeen mogen obese en type 2 diabetespatiënten die metformine gebruiken, een afname van 1 tot 4 kg verwachten.