Adviezen

Lovenox Bridging Instructies

Lovenox Bridging Instructies


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lovenox en warfarine zijn twee veel voorkomende bloedverdunnende medicijnen die bloedstolsels voorkomen. Als u warfarine gebruikt en geopereerd moet worden, heeft u een verhoogd risico op bloedingen. Lovenox wordt gebruikt om uw warfarine voorafgaand aan een operatie tijdelijk te vervangen, omdat het bloedingsrisico vermindert, maar toch de ontwikkeling van bloedstolsels voorkomt. Dit wordt Lovenox-bruggen genoemd.

Vind zoveel mogelijk informatie over warfarin en Lovenox. Websites en uw lokale apotheker zijn goede middelen. Maak een lijst met vragen om aan uw arts te stellen bij uw volgende afspraak. Plan een afspraak met uw arts twee tot drie weken voor de datum van uw procedure.

Breng uw vragenlijst naar de afspraak van uw arts. Het kan nuttig zijn om iemand mee te nemen die aantekeningen kan maken over de informatie die uw arts verstrekt. Uw arts zal de redenen bespreken waarom Lovenox-therapie nodig is en de risico's en voordelen uitleggen. U ontvangt een schriftelijk instructieblad waarin staat wanneer u moet stoppen met het innemen van uw warfarine en wanneer u moet beginnen met het innemen van uw Lovenox. De arts zal u ook een recept voor Lovenox geven, dat vóór uw eerste therapiedag moet worden ingevuld. Lovenox wordt geleverd in voorgevulde spuiten en moet bij kamertemperatuur worden bewaard. De doses zijn gebaseerd op gewicht en variëren van patiënt tot patiënt.

Leer hoe u uw Lovenox-injecties zelf kunt toedienen. Lovenox wordt gegeven met een kleine naald onder de huid. De normale dosering is twee schoten per dag, gegeven met een tussenpoos van 12 uur. De verpleegkundige op het kantoor van uw arts zal u leren hoe u uw injecties moet toedienen. U krijgt een instructieblad en tijd om de procedure te oefenen. U leert ook waar u op uw lichaam de naald kunt plaatsen en hoe u de injectieplaatsen kunt roteren. De eerste keer dat je jezelf een injectie geeft, kan het beangstigend zijn. Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met de procedure voordat u het kantoor van de arts verlaat.

Volg uw overbruggingsinstructies precies op. Meestal zullen uw instructies u vertellen dat u vier tot vijf dagen vóór uw chirurgische procedure moet stoppen met het gebruik van uw warfarine. Verwacht dagelijks bloed te hebben, zodat uw arts kan controleren hoe snel warfarine uw systeem verlaat. U zult ook beginnen uzelf Lovenox-injecties te geven een of twee dagen na het stoppen van uw warfarine. Hang het instructieblad van uw arts op een zichtbare plaats voor gemakkelijke toegang. Als u de instructies niet precies opvolgt, loopt u het risico een bloedstolsel te ontwikkelen. Neem contact op met uw arts als u problemen hebt met het volgen van de instructies of als u vragen hebt.

Breng uw arts onmiddellijk op de hoogte als u complicaties krijgt. De meest voorkomende complicatie van Lovenox-therapie is bloeden. Let op waarschuwingssignalen zoals zwakte, verwarring, flauwvallen, zwarte ontlasting, blauwe plekken of bloedingen die ongebruikelijk zijn of niet zullen stoppen.

Tip

 • Vermijd activiteiten die het risico op bloedingen verhogen.

  Vraag uw apotheker om een ​​verpakking voor het weggooien van gebruikte naalden.

  Wees voorzichtig bij het scheren of tandenpoetsen.

Tip

 • Breng uw arts onmiddellijk op de hoogte van tekenen van bloeding.

  Volg de instructies van uw arts zorgvuldig op.

  Vraag uw arts voordat u vrij verkrijgbare medicijnen inneemt.Opmerkingen:

 1. Ampyx

  Ik bevestig. Het was en met mij. We kunnen over dit thema communiceren.

 2. Husnain

  Ja, het is de verstaanbaarheid van het antwoord

 3. Lawford

  It is remarkable, very good message

 4. Yonris

  Snel antwoord)))

 5. Vogel

  Ik ben tevreden met jeSchrijf een bericht