Adviezen

Is bromelain slecht voor haar?

Is bromelain slecht voor haar?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Naarmate de vraag naar natuurlijke haarverzorgingsproducten groeit, groeit ook de belangstelling voor de verschillende voedingssupplementen die de haargroei kunnen beïnvloeden.

Wat is bromelain?

Bromelaïne - ook bekend als ananasextract - is een spijsverteringsenzym dat wordt gewonnen uit het fruit en de stengel van een ananasplant. Het is een proteolytisch enzym, wat betekent dat het helpt bij de vertering van eiwitten.

Bromelaïne en haar

Haar is gemaakt van eiwitten en het is bekend dat mensen met een eiwitarm dieet vatbaar zijn voor haaruitval en haaruitval.

Er wordt gedacht dat, omdat bromelaïne kan helpen bij het afbreken van eiwitten, de verhoogde opname van eiwitten in de bloedbaan voordelen heeft voor andere lichaamssystemen, zoals de huid en, bij uitbreiding, de follikelgezondheid en het haar. Het resultaat kan een snellere haargroei zijn.

De positieve of negatieve effecten van bromelaïne op haar worden nog steeds overwogen. Het spreekt echter voor zich dat als u negatieve bijwerkingen ondervindt van het gebruik van bromelaïne, dit ook een negatieve invloed kan hebben op de huid, de haarzakjes en het haar.

Andere gebruiken

Mensen gebruiken bromelaïne om verschillende redenen: als een ontstekingsremmer, voor sinusproblemen, spijsverteringsproblemen, om brandwonden en huiduitslag, spierpijn en artrose te behandelen, en als voedingssupplement.

Volgens de National Institutes of Health is het wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van bromelaïne onduidelijk is. De NIH beoordeelt het bewijs ter ondersteuning van het gebruik van bromelaïne als ontstekingsremmer als 'goed'.

Risico's

Zoals met alles wat lokaal wordt ingenomen of lokaal wordt gebruikt, zijn allergieën mogelijk. Andere bijwerkingen zijn maagklachten, diarree, verhoogde kans op bloedingen en slaperigheid.

Gebruik of gebruik bromelaïne niet als u bloedverdunners, ontstekingsremmende medicijnen (inclusief aspirine, ibuprophen, naproxen), medicijnen tegen bloedplaatjes, benzodiazepines of alcohol wordt voorgeschreven. Het heeft geen goede wisselwerking met ginko beloba, knoflook, zaagpalmetto, zink of tabak.

Bromelaïne wordt niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Doktersadvies

Neem contact op met uw arts voordat u bromelaïne inneemt; vooral als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt.