Adviezen

Is Vicks VapoRub verslavend?

Is Vicks VapoRub verslavend?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vicks VapoRub is al sinds het begin van de 20e eeuw een hoofdbestanddeel voor veel mensen met verkoudheid en is nog steeds een populaire keuze om een ​​hoest of benauwd hoofd te verlichten. Een lange levensduur staat echter niet gelijk aan volledige veiligheid en Vicks VapoRub is niet zonder zijn waarschuwingen en limieten.

Ingrediënten

Reguliere Vicks VapoRub bevat de volgende actieve ingrediënten: kamfer - 4,8 procent; eucalyptusolie - 1,2 procent; menthol - 2,6 procent. Inactieve ingrediënten zijn cederbladolie, nootmuskaatolie, speciale vaseline, thymol en terpentijnolie.

Toepassingen

Vicks VapoRub wordt al lang aangeprezen als 'een actueel medicijn dat uw hoest verlicht'. Het bedrijf geeft de gebruiker de opdracht om "een dikke laag op borst en keel te wrijven of op pijnlijke, pijnlijke spieren te wrijven."

Andere anekdotische toepassingen omvatten wrijven op voeten om te helpen hoesten of wrijven op teennagels om schimmel te bestrijden, maar geen van deze toepassingen wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek of Procter and Gamble, het bedrijf dat eigenaar is van Vicks. Thymol, een van de inactieve ingrediënten in Vicks VapoRub, bevat wel eigenschappen om schimmel te helpen bestrijden, maar het is niet wetenschappelijk bewezen dat Vicks VapoRub hetzelfde zal doen.

Waarschuwingen

In januari 2009 waarschuwde "Scientific American" voor het gebruik van Vicks VapoRub voor kinderen van 2 en jonger. Deze waarschuwing staat ook op het Vicks VapoRub-label.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat Vicks VapoRub verslavend is, vooral wanneer gebruikt zoals voorgeschreven, meldt "Organic Facts" dat kamfer, een van de actieve ingrediënten van Vicks VapoRub, "narcotische effecten heeft omdat het tijdelijk de zenuwen ongevoelig maakt en de hersenen ontspant. Het kan ook laat hersenen de controle over ledematen verliezen als ze te veel worden ingenomen. De geur van kamferolie is ook verslavend. Mensen hebben gezien dat ze een sterke verslaving ontwikkelen aan het ruiken van kamferolie of het consumeren ervan. "

In een interview met NPR in januari 2010 heeft Jonathan Foulds, de directeur van het Tobacco Dependence Program van de University of Dentistry and Medicine of New Jersey's School of Public Health, commentaar geleverd over hoe menthol, een ander actief ingrediënt in Vicks VapoRub, is gevonden stoppen met roken moeilijker en verslaving aan sigaretten lijkt eenvoudiger dan bij niet-mentholated sigaretten, maar er is geen onderzoek dat menthol koppelt aan een verslaving aan Vick's VapoRub.

Wanneer gebruikt zoals voorgeschreven en niet ingenomen of in of rond de neusgaten geplaatst, is er geen wetenschappelijk bewijs dat Vicks VapoRub verslavend is.