Adviezen

Over pulserende tinnitus

Over pulserende tinnitus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pulsatieve of pulserende tinnitus vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in de bloedvaten in het hoofd- of nekgebied wanneer een verstoring van de bloedstroom optreedt als gevolg van een verhoogde bloedstroom of een vernauwing van de opening van de bloedvaten. Dit resulteert in turbulente bloedstroom die een persoon kan horen. De American Tinnitus Association beschrijft tinnitus als een subjectief geluid, wat betekent dat alleen de persoon met tinnitus het kan horen. Mensen beschrijven het horen van verschillende geluiden: rinkelen, sissen, statisch, krekels, gierend, gierend, brullend, pulserend, oceaangolven, zoemen, kiestonen, zelfs muziek.

Definitie en frequentie van Tinnitus

Tinnitus is het woord voor onverklaarbare geluiden in het oor die constant of intermitterend kunnen zijn. Een derde van de volwassenen ervaart op enig moment in hun leven tinnitus. Ongeveer 7 procent van de mensen zal hierover met hun arts overleggen, 4 procent heeft tinnitus die hen matig of ernstig stoort, en voor 1 procent van de patiënten wordt de kwaliteit van leven ernstig aangetast. Pulserende tinnitus is slechts één type tinnitus.

Beschrijving van Tinnitus-geluiden

Geluiden geassocieerd met pulserende tinnitus, wetenschappelijk bekend als pulserende tinnitus, lijken te zijn gesynchroniseerd met de hartslag van een persoon. De geluiden zijn gerelateerd aan bloed dat door de bloedvaten in de nek en het hoofd stroomt, dicht genoeg bij de oren om intern hoorbaar te zijn. Hoewel deze geluiden in het ritme van je hartslag pulseren, zijn er variaties. Volgens Dr. Neil Bauman van hearlosshelp.com kunnen mensen last hebben van trommel-, klop-, bonzen, kloppende, pulserende of fladderende geluiden. Ze kunnen enkele beats hebben, of tweefasige beats (zoals de clip-clop van een paard) - zelfs swishing, swooshing of whooshing-geluiden?

Symptomen & diagnose

Het is belangrijk om alle gevallen van pulserende tinnitus te onderzoeken, omdat er mogelijk een ernstige onderliggende aandoening bestaat. U moet uw arts vertellen wanneer de symptomen begonnen, hoe hinderlijk ze zijn en wat hen erger maakt. Uw arts zal om een ​​gedetailleerde beschrijving vragen van hoe uw tinnitus voor u klinkt, of het een of beide oren is, of het een constant geluid is of als het komt en gaat. Uw arts kan u vragen uw ogen te bewegen, uw kaak op elkaar te klemmen, uw hoofd en nek en uw armen en benen te bewegen om te bepalen of, wanneer en onder welke omstandigheden de tinnitus verandert.

Oorzaken

Pulserende tinnitus is een ongewone vorm van tinnitus die kan worden veroorzaakt door een bloedvataandoening. Enkele specifieke oorzaken van pulserende tinnitus zijn hoofd- en nektumoren die op bloedvaten drukken; atherosclerose waardoor belangrijke bloedvaten nabij het midden- en binnenoor elasticiteit verliezen; hoge bloeddruk waardoor tinnitus meer opvalt; vernauwing van een nekslagader die turbulente bloedstroom veroorzaakt; arterioveneuze misvorming (AVM), een misvorming van haarvaten die optreedt in de verbindingen tussen slagaders en aders; en middenooruitstroming, wanneer vloeistof zich ophoopt in het middenoor.

Behandelingen

Zodra uw arts onderliggende, behandelbare aandoeningen identificeert die verband houden met tinnitus-symptomen, kunnen stappen worden genomen om het geluid te verminderen. Voorbeelden van manieren om de symptomen van tinnitus te verminderen, zijn het verwijderen van aangetaste oorsmeer, het behandelen van een bloedvataandoening en het veranderen van uw medicatie als een medicijn dat u gebruikt tinnitus lijkt te veroorzaken.

Tricyclische antidepressiva en sommige anti-angst medicijnen kunnen helpen de symptomen en de problemen veroorzaakt door het leven met tinnitus te verminderen. Soms kunnen symptomen worden verlicht door veranderingen in levensstijl aan te brengen, zoals het verminderen van harde geluiden en sigarettenrook; bedekken van ruis met een ventilator, zachte muziek of een wit ruisapparaat om een ​​stillere omgeving te handhaven; omgaan met stress door ontspanningstherapie, biofeedback of oefening; en het verminderen van alcoholgebruik.

Het voorkomen

U kunt pulserende tinnitus voorkomen door voor uw cardiovasculaire systeem te zorgen door regelmatig te sporten en goed te eten. Tinnitus is vaak het gevolg van een gezondheidsprobleem dat niet kan worden voorkomen, maar het verzorgen van uw lichaam en het beschermen van uw oren kan bepaalde soorten tinnitus helpen voorkomen. Draag gehoorbescherming als u door uw werk wordt blootgesteld aan luide machines en probeer op lagere volumes naar muziek te luisteren, vooral wanneer u een hoofdtelefoon gebruikt.