Adviezen

Bugbites geassocieerd met Hay

Bugbites geassocieerd met Hay


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een stapel hooi is een uitnodigende thuis voor knaagdieren en een verscheidenheid aan insecten. Warme, vochtige gebieden in de stapel of baal nodigen sommige soorten uit, terwijl de droge, buitenste lagen een groot aantal andere soorten uitnodigen. Een allergie voor hooi kan op de huid verschijnen als uitslag die lijkt op insectenbeten; maar de kans is groot dat een soort mijt, vlieg of spin je heeft gebeten.

Stro jeuk mijten

De meest voorkomende plaag bij hooi is de stro jeukmijt. Deze plaag broedt in opgeslagen graan, gedroogde bonen en erwten, tarwestro, hooi en andere gedroogde grassen. Hoewel het een overlast voor de mens is, zijn stro jeukende mijten gunstig omdat ze zich voeden met insecten die anders opgeslagen goederen zouden vernietigen. De aanwezigheid van stro jeukende mijten duidt meestal op de aanwezigheid van een gastheerinsect. Het besturen van het gebied van het gastheerinsect met pesticiden kan helpen het aantal stro jeukmijten in het gebied te verminderen.

Chiggers

Chiggers zijn kleine, roodachtige mijten die zich tijdens het larvenstadium voeden met mensen en dieren. Deze mijt graaft niet in de huid, maar blijft enkele uren tot enkele dagen aan de huid vastzitten. De beet veroorzaakt jeuk binnen drie tot zes uur. Mensen die allergisch zijn voor chiggers ontwikkelen blaarachtige laesies. Chiggers leven het liefst in gebieden met dikke lagen stro, hooi, dennennaalden, struikgewas en ongemaaid gras. Klaverbeten verschijnen in het voorjaar en worden vaak aangezien voor chiggers, maar ze bijten niet.

Stabiele vliegen bijten

Bijtende stalvliegen lijken veel op de gewone huisvlieg, behalve dat ze een naaldachtig, doordringend mondgedeelte hebben. Deze vlieg voedt zich met bloed van mensen, runderen en paarden. Ze bijten vaak door kleding heen maar voeden zich 's nachts niet. Vrouwelijke stalvliegen leggen 40 tot 80 eieren per keer en 10 tot 12 keer tijdens hun leven. Vrouwtjes leggen eieren in stro, kippenmest, composthopen, natte hooibalen en grasresten. Stabiele vliegen overwinteren in dezelfde substraten als larven of poppen.

Vlooien

Vlooien houden van huisdieren en vee, zelfs in de winter. Vlooien kunnen de winter overleven in balen hooi en stro. Het plaatsen van hooi in een hondenhok geeft Fido het hele jaar door blootstelling aan vlooien. Het gebruik van pesticiden om honden tegen vlooien te behandelen in een niet-gezonde oplossing, is het het beste om geen hooi te gebruiken om een ​​hondenhok te isoleren, en laat uw hond niet in de schuur of waar hooi zich in de winter bevindt. Dit geeft uw hond een pauze van pesticiden.

Weduwe Spinnen

Noord-Amerika is de thuisbasis van vijf soorten weduwenspinnen. De westerse zwarte weduwe is fluweelzwart met een markering van wit, rood of geel op de achterkant van de buik. Deze soort wordt geassocieerd met stapels brandhout, oud hout, droge kruipruimtes, bijgebouwen, rotshopen en hooibalen. De beet van een weduwe spin blijft aanvankelijk onopgemerkt, maar ernstige pijn treedt op na een roodheid en zwelling op de bijtplaats. Stijfheid van de buik en benen, ademhalingsproblemen en misselijkheid zouden binnen twee tot drie dagen moeten verdwijnen. Een injectie met calciumgluconaat biedt pijnverlichting. Kinderen en ouderen moeten een arts raadplegen.