Adviezen

Candida anale jeukbehandeling

Candida anale jeukbehandeling


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Candida anale jeuk kan vaak worden veroorzaakt door overgroei van Candida albicans. Deze schimmel leeft van nature in het spijsverteringskanaal, de dikke darm en op de huid. Soms kan de interne Candida de overproductie van schimmel op de huid stimuleren, ook in het gebied van de anus. Dit kan jeuk of uitslag veroorzaken. Parasieten van Candida zoals pinwormen kunnen ook anale jeuk veroorzaken. Het genezen van deze aandoening omvat vaak een combinatie van antischimmelmedicatie, voedingsveranderingen en ontgifting.

Actuele behandeling

Topicale behandeling voor Candida anale jeuk kan zonder recept of anti-schimmel crèmes, poeders, zalven of sprays omvatten. De meest voorkomende soorten anti-schimmel medicijnen voor jock jeuk zijn azolen en allylamines. Drie merken azolen zijn Micatin en Monistat-Derm (beide zijn miconazolen) en Lotrimin AF (clotrimazol). Allylamine-merken omvatten Lamisil AT (terbinafine) en Naftin (naftifine). Elk van deze merken van anti-schimmel medicatie kan een effectieve Candida anale jeuk remedie zijn. Gebruik ook geen zwaar geparfumeerde commerciële zepen. Ze kunnen uw toestand verergeren. Gebruik kruiden- of hypoallergene zepen. Vermijd krassen op het gebied, omdat dit uw symptomen kan verergeren.

Ontgiften

Als je terugkerende anale jock jeuk hebt, is de kans groot dat je een systemische overgroei van Candida (schimmel) hebt. Een overmatig gebruik van antibiotica, corticosteroïden, stress of voedselallergieën kan Candida-overgroei veroorzaken. Je hebt misschien ook pinworms, parasieten die zich in de dikke darm verzamelen rond fecale impacties. Hoe dan ook, je moet ontgiften om overtollig Candida kwijt te raken.

Een manier om te ontgiften is door sap te maken. Dit houdt in het drinken van gemengde rauwe groenten of fruit. Groenten en fruit bevatten spijsverteringsenzymen die het teveel aan Candida en pinworms kunnen doden. Gemeenschappelijke groenten die worden gebruikt voor het maken van sap zijn wortels, komkommers en radijs. Ananassen, mango's en aardbeien zijn goede keuzes voor fruit om te mengen. Probeer sap te maken tot je symptomen verdwijnen.

Je kunt ook colonreiniging doen om te ontgiften. Darmkits bevatten meestal een mengsel van kruiden en voedingsmiddelen die systemische gist bestrijden. De behandeling duurt meestal een maand. Je kunt meerdere teentjes knoflook per dag eten om je lichaam te ontgiften. Paul d'Arco-thee kan ook worden gebruikt voor het ontgiften. Beide hebben gist- en parasiet-dodende eigenschappen.

Dieet

Als u denkt dat u Candida-overgroei heeft, moet u de hoeveelheid gluten en suiker in uw dieet beperken. Candida albicans gedijt op deze stoffen. De meeste commerciële voedingsmiddelen zoals brood, pasta en ontbijtgranen bevatten gluten. Tarwe heeft de hoogste hoeveelheid gluten. Melk heeft ook gluten. Probeer een paar weken rijst of amandelsurrogaten te eten. Als je van snoep houdt, eet dan ook voedingsmiddelen die kunstmatige zoetstoffen bevatten. U kunt vlees, bruine rijst, aardappelen, yams en andere glutenvrije voedingsmiddelen blijven eten.