Adviezen

Thuis van tandsteen op tanden afkomen

Thuis van tandsteen op tanden afkomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De plakkerige film die aan je tanden blijft hangen, wordt plaque genoemd. Plak die uithardt, wordt wijnsteen. Volgens "The Doctors Book of Home Remedies" kan plaque binnen twee dagen 50% uitharden en na ongeveer 12 dagen zo hard worden als een rots. Zodra het keiharde tandsteen zich aan uw tanden hecht, heeft u een professionele reiniging nodig om het te verwijderen, maar u kunt de opbouw van tandsteen voorkomen met een goede mondverzorging thuis.

Kies een tandenborstel die comfortabel in uw mond past. Zoek er een met zachte, ronde haren. "The Doctors Book of Home Remedies" meldt dat een dergelijke borstel zacht is voor tandglazuur maar effectief voor het verwijderen van tandplak.

Breng een kleine hoeveelheid tandsteencontroletandpasta aan op je tandenborstel. Zorg ervoor dat het tandpastamerk het ADA-keurmerk heeft, suggereert Delta Dental Insurance.

Borstel alle kanten van elke tand in een cirkelvormige beweging. Poets minstens 2 minuten, twee keer per dag. Concentreer je op de rug en ondertanden, waar wijnsteen het meest neigt te accumuleren, raadt "The Doctors Book of Home Remedies" aan.

Flos je tanden na het poetsen. Gebruik flosdraad tussen en rond elke tand om plak en eventuele voedseldeeltjes los te maken en te verwijderen.

Spoelen met een anti-plaque mondwater.