Adviezen

Kaneel allergie symptomen

Kaneel allergie symptomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer een persoon allergisch is voor een bepaald element, reageert het lichaam zodanig dat het van mening is dat een vreemde stof moet worden bestreden. Deze reactie kan ertoe leiden dat het lichaam opzwelt, of overmatig niezen of tranende ogen. Elk lichaam reageert anders op verschillende stoffen. Voor mensen die allergisch zijn voor kaneel, zijn er bepalende symptomen die kunnen helpen bij het identificeren van de allergie zoals zwelling, dermatitis, huidontsteking en zelfs anafylactische shock.

Oorzaak

De oorzaak van de allergische reactie is verwarring in het immuunsysteem van een persoon. Het immuunsysteem herkent kaneel om onbekende redenen als een bedreiging voor de gezondheid van het individu en produceert daarom antilichamen en histamine om de bedreiging te bestrijden. Terwijl de histamine het lichaam binnenkomt, reageert het lichaam met de veel voorkomende allergische symptomen zoals loopneus, jeukende ogen en niezen.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van een allergische reactie op kaneel zijn loopneus, waterige ogen, pijnlijke ogen, astma, lipzwelling, zwelling van de tong en misselijkheid. Een veel voorkomende reactie op kaneel, vooral voor degenen die in contact komen met zijn of haar huid, is dermatitis. Dermatitis is de algemene term voor ontsteking van de huid zoals eczeem, irritatie en blaarvorming. Er zijn veel andere symptomen die veel minder vaak voorkomen, zoals zwelling van het gezicht, aanhoudende hoest en braken. De symptomen variëren van persoon tot persoon, dus u vertrouwd maken met de meest voorkomende symptomen die op u van invloed zijn, zal u helpen uw situatie te behandelen.

Behandeling

De meest voorkomende behandeling voor de veel voorkomende allergische reactie op kaneel is om direct een vrij verkrijgbare antihistamine te nemen. Difenhydramine, beter bekend als Benadryl, is het medicijn dat wordt aanbevolen voor onmiddellijke verlichting. Andere antihistaminica doen er twee uur over om hun volledige effect te bereiken, terwijl diphensydramine binnen 10 minuten werkt. Als het medicijn de symptomen niet binnen een uur geneest, is het raadzaam om onmiddellijk een arts te raadplegen om mogelijke complicaties uit te sluiten.

Het voorkomen

De beste manier om een ​​allergische reactie op kaneel te voorkomen, is om weg te blijven van voedsel of dranken die het bevatten. Lees de etiketten van elk item dat u binnenkrijgt om er zeker van te zijn dat het geen kaneel bevat. U kunt ook een antihistaminicum nemen voordat u kaneel eet of drinkt om een ​​bijwerking te voorkomen, maar dit wordt niet aanbevolen. Als je huid in contact komt met kaneel, was je dan onmiddellijk je handen om een ​​uitbraak van netelroos in dat gebied te voorkomen.

Complicaties

De zeldzame complicatie van een allergische reactie op kaneel is anafylactische shock. Anafylactische shock is een ernstige allergische reactie die mogelijk levensbedreigend is. De reactie van het lichaam op de kaneel is zo extreem, dat het in shock raakt en zichzelf begint af te sluiten. De veel voorkomende symptomen van anafylactische shock zijn: kortademigheid, flauwvallen en extreme zwelling van het gezicht.