Adviezen

Voedingsmiddelen voor gezamenlijke gezondheid

Voedingsmiddelen voor gezamenlijke gezondheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Naarmate we ouder worden, beginnen onze gewrichten af ​​te breken. Het kraakbeen en bindweefsel in onze gewrichten verzwakken; in sommige gevallen kan ontsteking optreden, wat leidt tot artritische aandoeningen zoals artrose. Bepaalde voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, kunnen echter helpen om ontstekingen te verminderen en onze gewrichten te versterken en andere gezondheidsvoordelen te bieden. Rauw voedsel zoals wortelen en appels bevatten veel vitamine A en C. Beide vitamines verbeteren het celvernieuwingsproces en verhogen de weerstand van het lichaam tegen ziekten.

Betekenis

Het eten van het juiste voedsel voor de gezondheid van gewrichten is erg belangrijk omdat ons lichaam afhankelijk is van goede voeding om ons gezond te houden. Zonder de juiste voedingsstoffen uit voedsel, kan schade door vrije radicalen optreden, wat resulteert in een slechte gezondheid, vermoeidheid en ontsteking. Vrije radicalen zijn ongepaarde moleculen die veel schade in het lichaam kunnen veroorzaken, omdat ze constant op zoek zijn naar een paar om aan te binden. Dit proces verzwakt andere cellen en weefsels in het lichaam. Vitaminen, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen helpen schade door vrije radicalen te neutraliseren.

Voordelen

Het juiste voedsel zal helpen om de pijn en het ongemak veroorzaakt door ontsteking te verlichten. Wanneer gewrichten gezond zijn, genieten mensen van een breed scala aan voordelen, zoals meer mobiliteit en minder pijn. Een persoon met gezonde gewrichten is ook flexibeler en beter in staat om de eisen van het dagelijks leven bij te houden. Mobiliteit wordt steeds belangrijker naarmate we ouder worden, omdat mensen in het algemeen de vrijheid en onafhankelijkheid willen om zelfstandig dingen te doen.

Specifiek voedsel voor gezamenlijke gezondheid

Neem voedingsmiddelen in uw dieet op met een hoog vitamine- en mineralengehalte. Rauw voedsel heeft een hogere concentratie voedingsstoffen omdat koken van voedsel enzymen en andere vitamines doodt. Enkele van de beste voedingsmiddelen voor gewrichtsgezondheid zijn sinaasappels, wortelen, appels, asperges, ananas, donkere bladgroenten, avocado's, rode paprika, perziken, aardbeien en andere voedingsrijke groene groenten.

Omega-3-vetzuren zijn ook zeer nuttig voor de gezondheid van de gewrichten. Deze voedingsmiddelen smeren de gewrichten en verminderen ontstekingen in het lichaam. Voedingsmiddelen die omega-3-vetzuren bevatten, zijn zonnebloempitten, zalm, kabeljauw, lijnzaad, eieren, amandelen en andere noten.

Tijdsspanne

Het kost tijd om de effecten van betere voeding op de gezondheid van de gewrichten op te merken. Als je een verscheidenheid aan rauw voedsel eet, samen met gezonde vetten en oliën, zul je minder pijn merken binnen een maand na consistent gezond eten. Gezonde vetten zijn de belangrijkste component, dus zorg ervoor dat je dagelijks een soort gezond vet in je dieet opneemt. Je kunt gezond voedsel eten in aanvulling op het nemen van vis of lijnzaadolie supplementen.

Deskundig inzicht

Dr. Linda Page is een natuurgeneeskundig arts en auteur van verschillende boeken zoals 'Healthy Healing' en 'Detoxification'. Ze beveelt aan om veel groene sappen en zeegroenten in uw dieet op te nemen om ontstekingen te verminderen en de gezondheid van gewrichten te verbeteren. Groene sappen zijn onder andere boerenkool, spinazie, selderij, komkommer en andere groenten die erg goed zijn voor het lichaam. Zeegroenten zoals chlorella en spirulina zijn te vinden in uw plaatselijke natuurvoedingswinkel.