Adviezen

Hot Compress Vs. Verwarmingskussen

Hot Compress Vs. Verwarmingskussen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pijn kan slopend zijn en de bijbehorende stijfheid kan normale activiteiten van het dagelijks leven bemoeilijken. Ongemak wordt vaak verlicht door lokale toepassing van warmte met behulp van hete vochtige verpakkingen of een verwarmingskussen als toepassing bij droge warmte. Beide methoden hebben waarde, maar experts geloven dat vochtige hitte effectiever is. Veel mensen gebruiken zowel het verwarmingskussen als de hotpack om pijn te verlichten en de mobiliteit te vergroten.

Functie

Spierkrampen door letsel of een langdurige aandoening beperken de bloedsomloop, wat pijn veroorzaakt. Warmte dringt door in pijnlijke weefsels, verhoogt de bloedsomloop, brengt extra zuurstof aan, voert gifstoffen af ​​en bevordert de genezing. Dit geeft pijnverlichting, verbetert de mobiliteit en vermindert ontstekingen. Warmte verlicht chronische pijn van artritis, rug- en nekletsels. Het vergemakkelijkt het uitrekken van bindweefsels, verzacht de verklevingen, vermindert de stijfheid en verhoogt de flexibiliteit van de wervelkolom en gewrichten. Warmtetoepassingen op gezicht en hoofd zijn nuttig bij het verlichten van bepaalde soorten migraine.

Voordelen van verwarmingsmatten

Elektrische verwarmingskussens worden al jaren gebruikt en blijven populair. Verwarmingspads zijn gemaakt van stevig materiaal met een elektrische spoel aan de binnenkant die wordt verwarmd wanneer deze op het lichtnet wordt aangesloten. Er is een temperatuurregeling en de pad produceert gelijkmatige warmte. Een aanduiding "medisch gebruik" is gegeven aan sommigen die meer dan één type sensor hebben om de warmteafgifte te regelen. Dit vermindert het risico op brandwonden bij patiënten die geen temperatuurverandering kunnen waarnemen of hun behoeften kunnen communiceren. Als je ochtendpijn en stijfheid hebt, houd dan een verwarmingskussen bij de hand en breng het aan op ongemakken. Dit type warmte is snel en gemakkelijk te gebruiken.

Voordelen van Hot Compresses

Warmtetoepassingen verhogen de bloedsomloop, ontspannen spierkrampen en blokkeren pijnzenders. Vochtige warmte dringt sneller en dieper door in ontstoken weefsels. Hete vochtige warmtepakketten kunnen worden gemaakt door een handdoek in heet water te weken en deze stevig in plastic te wikkelen. Als het is afgekoeld, kan het worden opgewarmd in de magnetron. Hydrocollator-packs zijn met canvas omwikkelde pads, die siliconendioxide bevatten, die worden ondergedompeld in heet water. Ze zijn in handdoeken gewikkeld en op een pijnlijke plek aangebracht.

Waarschuwingen

Wanneer de bloedsomloop of het gevoel in een ledemaat is aangetast, kan langdurig gebruik van vochtige of droge warmtetoepassingen brandwonden veroorzaken. Deskundigen kiezen voor het selecteren van een "medisch gebruik" verwarmingskussen om het risico op verbranding van de huid te verminderen, maar tijdens het slapen mag geen kussen worden gebruikt omdat spoelen in de war kunnen raken en een elektrische schok kunnen veroorzaken. De meeste warmtekussen passen niet goed bij de vorm van de nek, maar zijn nuttig op alle delen van rug en benen. Hete kompressen kunnen ook brandwonden veroorzaken als ze te heet worden aangebracht. Het opnieuw verwarmen van vochtige hete kompressen in de magnetron vormt brandgevaar.

Overwegingen

Water is de meest effectieve warmtegeleider en tests hebben bewezen dat vochtige warmte 27 keer beter doordringt dan droge warmte. Het lichaam kan een hoger niveau van vochtige hitte verdragen en experts bevelen vochtige therapie aan voor acute, kortdurende pijn en chronische, langdurige pijn. Beslissingen over het type warmtetoepassing dat u gebruikt, moeten uw gebruiksfrequentie, financiën en beschikbare voorraden omvatten.