Adviezen

Symptomen van een MRSA-infectie op het gezicht

Symptomen van een MRSA-infectie op het gezicht


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

MRSA, wat staat voor methicillineresistente Staphylococcus aureus, is een geneesmiddelresistente versie van de staphyloccocus-bacterie. Daarom staat het bekend als een "superbug". MRSA is een zeer ernstige maar toch behandelbare infectie die onmiddellijke medische aandacht vereist. Raadpleeg uw arts als u een van de volgende symptomen constateert.

Geschiedenis

MRSA is een stam van de staph-bacterie die voor het eerst werd ontdekt in 1961. In de loop der jaren heeft het een resistentie ontwikkeld tegen veel voorkomende antibiotica.

Identificatie

Een met MRSA geïnfecteerde wond is een rood, met pus gevuld, gezwollen gebied dat lijkt op een puistje, kook of abces. Het is behoorlijk pijnlijk. Staph wordt meestal op het lichaam aangetroffen, vooral in de neus, maar wordt een infectie wanneer het een snijwond of open zweer binnengaat.

Misvattingen

MRSA-infecties worden vaak verward voor spinnenbeten. In het begin kunnen ze ook worden verward voor puistjes.

Waarschuwingstekens

Bel onmiddellijk uw arts als u wordt behandeld voor een staph-infectie en het verdwijnt niet of wordt erger na ongeveer drie tot vier dagen. Bel als u een nieuwe koorts krijgt of als uw huidige koorts verergert.

Zeldzame vormen

In een zeldzame vorm van MRSA wordt het necrotiserende fasciitis, wat 'vleesetende' bacteriën is.