Adviezen

Wat is een normaal eiwitniveau voor een nier?

Wat is een normaal eiwitniveau voor een nier?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer de nieren niet goed werken, kan eiwit uit het bloed in de urine ontsnappen en zijn de eiwitniveaus niet normaal. De hoeveelheid eiwit in het bloed (serum) kan te laag zijn en de hoeveelheid eiwit in de urine kan te hoog zijn.

Waarden

Laboratoriumtests controleren op niveaus van een eiwit genaamd albumine in urine en bloed. In een willekeurig urinemonster wordt een bereik van 0 tot 8 en soms 10 mg / dl-eiwit als normaal beschouwd, volgens het University of Maryland Medical Center. Normale bloedspiegels variëren van 3,4 tot 5,4 g / dl.

Betekenis

Abnormale hoeveelheden eiwit die tijdens routinematig laboratoriumwerk in de urine of het bloed worden aangetroffen, kunnen de eerste indicatie zijn van nieraandoeningen zoals glomerulonefritis of andere significante gezondheidsproblemen.

Identificatie

Een hoog proteïnegehalte in urine wordt proteïnurie genoemd, en een hoog albuminegehalte wordt in het bijzonder albuminurie genoemd.

Behandeling

Om het proteïnegehalte terug te brengen naar normaal en de nierfunctie te beschermen, kunnen artsen bloeddrukmedicatie voorschrijven, zoals angiotensine-converting enzyme (ACE) -remmers, zelfs als u geen hoge bloeddruk heeft.

Overwegingen

Hoger dan normale niveaus van eiwit in de urine kunnen te wijten zijn aan uitdroging of bacteriële (urineweg) infectie die geen verband houdt met nierziekte. In deze gevallen keren de proteïneniveaus terug naar normaal wanneer hydratatie optreedt of infectie is verdwenen.