Adviezen

Slagaders in de nek reinigen

Slagaders in de nek reinigen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Halsslagaderziekte is wanneer vet zich ophoopt en de bloedstroom van uw nekslagaders (halsslagaders) blokkeert. Uw halsslagaders voorzien uw hersenen van zuurstofrijk bloed. Deze slagaders strekken zich uit van je aorta (grootste slagader die is verbonden met je hart) naar je hersenen. Een beroerte kan optreden wanneer uw halsslagaders worden geblokkeerd door vet. U kunt uw slagaders echter opruimen en voorkomen dat dit gebeurt.

Reinig uw bloedvaten door te overwegen een atherectomie te krijgen. Deze procedure omvat het inbrengen van een katheter met een snij-inrichting bevestigd aan zijn uiteinde. Het wordt vervolgens in uw lichaam geïntroduceerd en naar voren gebracht door de nauwere delen van uw halsslagaders, waardoor de plak wordt weggenomen die ze blokkeert. Een atherectomie wordt meestal uitgevoerd door een cardioloog.

Verwijder plaque van uw nekslagaders door een angioplastiek te krijgen. Bij deze techniek wordt een katheter in de geblokkeerde delen van uw halsslagaders ingebracht. Aan de katheter is een ballonachtige punt bevestigd die de plaque opblaast en vlak maakt en de vaatwanden verwijdt om het bloed vrijer te laten bewegen. Een cardioloog voert meestal deze gemeenschappelijke procedure uit.

Blijf uit de buurt van meeroken en stop met roken. Dit kan helpen om uw bloedvaten op te ruimen. De nicotine in sigarettenrook kan ervoor zorgen dat meer vet zich ophoopt in uw bloedvaten, waardoor uw toestand erger wordt. Bespreek met uw arts over producten die u kunnen helpen stoppen met roken. Neem altijd een schoon chirurgisch masker mee om te dragen als u gebieden betreedt waar mensen roken. Dit helpt je om de lucht die je inademt te filteren.

Verlaag uw cholesterolgehalte in het bloed als deze al verhoogd is. Het verlagen van uw cholesterol zal helpen uw bloedvaten schoon te maken. Eet een dieet met minder vet, veel vezels en minder cholesterol. Lees altijd de voedingsetiketten in het voedsel dat u koopt. Voedingsmiddelen die u kunnen helpen bij het opruimen van uw bloedvaten zijn noten, appels, bruine bonen en haverzemelen. Eet dagelijks 2 tot 3 porties van dit soort voedsel.

Doe dagelijks minstens een uur high-impact oefeningen om je bloedvaten schoon te maken. Sterke oefeningen zoals hardlopen, aerobics en zwemmen kunnen de bloedcirculatie versnellen om te voorkomen dat plaque zich ophoopt in uw bloedvaten. Dit soort oefeningen kan je ook helpen om af te vallen als je te zwaar bent.

Tip

  • Raadpleeg uw arts voordat u begint aan zelfbehandelingen voor hartaandoeningen.