Adviezen

Barman Fungus veroorzaakt door kalk

Barman Fungus veroorzaakt door kalk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Barmannen zijn vaak onderhevig aan een pijnlijke irritatie rond de vingers en nagels, meestal aangeduid als ‘bar rot.’ De zweren gaan door de klinische term paronychia, die wordt gedefinieerd als een ontsteking van het weefsel rondom de vingernagels.

Oorzaken

Barrot komt meestal voor als handen en vingers constant nat zijn. Andere bijdragende factoren zijn het citroenzuur van citroenen, sinaasappels en limoenen. Het vocht en het citroenzuur breken de nagelriem af, waardoor bacteriën in het nagelbed terechtkomen.

Symptomen

De infectie begint meestal als een pijn en rode zwelling rond de nagels. De aandoening kan snel escaleren tot met poes gevulde ontsteking met ernstige pijn als deze niet wordt behandeld.

Behandelingen

Antibiotica zijn een veel voorkomende behandeling voor de infectie in aanvulling op actuele antibiotische crèmes. Huismiddeltjes zijn dosering met tea tree olie of een mentholated dampwrijven om de infectie te voorkomen.

Het voorkomen

Het dragen van handschoenen kan de beste preventie zijn, hoewel ze effectief werken in de weg kunnen staan. De Mayo Clinic beveelt aan om de nagelriem sterk en schoon te houden en regelmatig onder de nagels te reinigen om opgehoopte bacteriën te verwijderen. Het kort houden van nagels kan de opbouw van bacteriën voorkomen en het gebruik van waterloze handreiniger tijdens het werk kan vocht verminderen en ziektekiemen doden.