Adviezen

Hoe de zwelling van kiespijn te verminderen

Hoe de zwelling van kiespijn te verminderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een kiespijn die zwelling veroorzaakt is waarschijnlijk meer dan alleen een kleine kiespijn. Tandpijn begint vaak als onbehandeld verval, maar bacteriën uit het verval sijpelen in het zenuwcentrum van uw tand, wat een infectie en een klein uitstekend abces veroorzaakt. Zwelling is de natuurlijke poging van uw lichaam om een ​​gewonde tand te genezen met een infusie van bloedcellen. Bij zwelling komt pijn uit, zwelling en extreme gevoeligheid voor warme en koude gerechten. Huismiddeltjes kunnen ongemak op de korte termijn verlichten, maar zichtbare zwelling is een teken van een vergevorderd stadium van infectie en moet onmiddellijk door een tandarts worden behandeld om tandextractie te voorkomen.

Breng een koud kompres aan op je kaak waar de pijn het ergst is. De kou zal de bloedtoevoer naar je kiespijn tijdelijk verminderen, waardoor de zwelling afneemt. Breng meerdere keren per dag een koud kompres aan totdat de pijn verdwijnt. Laat je huid weer opwarmen voordat je nog een kompres aanbrengt.

Neem pijnstillers. De ontstekingsremmende ingrediënten in pijnstillers verminderen tijdelijk de zwelling en pijn. Plaats geen pijnstillers in direct contact met uw geïnfecteerde tand. echter. Het zuur in de medicatie kan zweren in de mond veroorzaken rond het abces of gezwollen weefsel.

Spoel uw mond met warm zout water en zuiveringszout. Meng 1 theelepel. zout en 1 theelepel. bakpoeder in 1 kopje warm water. Spoelen met dit mengsel vermindert de oppervlaktebacteriën in uw mond. Het verminderen van de irriterende bacteriën kan de zwelling en pijn verminderen.

Neem antibiotica zoals voorgeschreven door uw tandarts. Omdat zwelling een bacteriële infectie aangeeft, zijn antibiotica een van de weinige manieren om de zwelling effectief te verminderen door het geïnfecteerde weefsel te genezen.

Tip

  • Vermijd voedsel dat pijn veroorzaakt, zoals warme of koude gerechten.

Tip

  • Zoek tandheelkundige behandeling als uw pijn langer dan twee dagen aanhoudt.