Info

Kabel springtouw versus een plastic springtouw


Springtouw biedt meer dan alleen een afleiding in de speeltuin - regelmatige oefening met een touw verbrandt calorieën, verhoogt het uithoudingsvermogen en verbetert uw coördinatie, behendigheid en responstijd, waardoor het een uitstekende conditioneringstool is. Hoewel springtouwen meestal betaalbaar en toegankelijk zijn, komen ze in talloze stijlen. Geen enkele stijl neemt de prijs in alle categorieën; uiteindelijk komt de winnende keuze neer op jouw behoeften en voorkeuren.

Kabel Voordelen

Kabeltouwtouwen - die in de vorm van strak gewikkelde stalen kabels worden geleverd, meestal in vinyl gewikkeld, maar soms blootgesteld - bieden een high-speed optie vanwege hun lichtgewicht materialen. Deze hightech touwen, vaak gebruikt in de competitie, zijn geschikt voor serieuze sporters. Stalen touwen blinken uit in dubbele en driedubbele unders, tricks en criss-crossing. Ze zijn over het algemeen duurzamer dan plastic touwen. U kunt de lengte van de meeste kabels aanpassen met draadsnijders.

Kabel Nadelen

Als je nieuw bent met touwtjespringen, is een stalen kabel misschien niet je beste keuze. Als u een sprong mist, zweept u per ongeluk met een stalen kabel veel meer dan met een plastic touw. Hoewel de lichte constructie van deze touwen hen in staat stelt snel te bewegen, maakt het ze ook meer vatbaar voor draaien en klitten dan plastic touwen. Touwfabrikanten adviseren het gebruik van kabeltouwen binnenshuis op niet-schurend schuim, rubber, PVC of houten vloeren; asfalt en betonnen oppervlakken slijten de rubberen coating van het touw. Ten slotte kosten kabels meestal ongeveer een derde meer dan plastic soorten.

Plastic voordelen

Dunne springtouwen van PVC, vaak “licoriceв touw genoemd, bieden een goedkope, instapkeuze voor ropers die zich richten op cardio-oefeningen in plaats van snelheid of competitie. Hoewel meestal niet zo snel als stalen touwen, overtreffen plastic touwen gemakkelijk doek en kralen springtouwen. Een speciaal soort plastic touw dat bekend staat als pro-vinyl kan stalen kabels in snelheid en lichtheid ontmoeten of overtreffen, waardoor deze kabels zeer geschikt zijn voor op snelheid en trick georiënteerde ropers. Net als stalen touwen zijn plastic touwen meestal verstelbaar.

Plastic Cons

Over het algemeen zijn plastic kabels gewoon niet zo duurzaam of duurzaam als stalen kabels. Buitenomgevingen slijten gemakkelijk plastic touwen bij regelmatig gebruik, wat uw keuze van de trainingsruimte kan beperken. Hoewel plastic touwen prima werken voor de dagelijkse oefening, presteren ze niet zo goed als stalen touwen op het gebied van trick or competition skipping.

Middelen