Adviezen

Spraak- en taalzeepnotities schrijven

Spraak- en taalzeepnotities schrijven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zorgverleners zijn verplicht om informatie over ontmoetingen met patiënten te documenteren. Deze aantekeningen worden meestal geschreven na elke behandelingssessie. Het acroniem "SOAP" beschrijft de informatie die in de behandelingsnotitie moet worden opgenomen. SOAP staat voor 'subjectief', 'objectief', 'beoordeling' en 'plan'. Spraak- en taalpathologen gebruiken SOAP-notities om de opmerkingen en symptomen van de patiënt vóór de behandeling, interventies die tijdens de behandelingssessie zijn uitgevoerd, de reactie van de patiënt op de behandeling en plannen voor volgende bezoeken te documenteren.

Typ uw SOAP-notities of schrijf leesbaar. Notities worden vaak naar verzekeringsmaatschappijen verzonden, samen met de factuur voor verleende diensten. Vermeld de naam van de patiënt, het medisch dossiernummer en de datum van betekening aan het begin van elke notitie. Gebruik zwarte inkt alleen als u handmatig documenteert. Trek een enkele lijn door fouten, schrijf het woord "error" en begin.

Begin elke sectie van de notitie met de bijbehorende letter van het SOAP-acroniem. Begin met "S" en documenteer eerst de subjectieve opmerkingen van de patiënt. Neem de symptomen van de patiënt op, of deze nu verbeteren of verergeren en alle andere informatie die door de patiënt of zijn familie wordt aangeboden en die relevant is voor de doelen van logopedie. "De vrouw van de patiënt begeleidde de patiënt vandaag naar therapie. Ze zegt dat hij verbaal begint te antwoorden" ja "of" nee "wanneer ze hem een ​​vraag stelt," is een voorbeeld van een subjectieve opmerking.

Schrijf het gedeelte "O" van de notitie hierna. Neem alle objectieve informatie op - uitgevoerde interventies, genomen metingen en testresultaten. "Matching-oefeningen werden met een nauwkeurigheid van 80 procent voltooid. Mondelinge identificatieactiviteiten werden uitgevoerd met behulp van afbeeldingen van gemeenschappelijke objecten", is een voorbeeld van een objectieve opmerking.

Documenteer het 'A'-gedeelte van de notitie, inclusief de reactie van de patiënt op de behandeling die die dag is gegeven. Geef commentaar op de voortgang of het gebrek aan vooruitgang van de patiënt met betrekking tot de doelen die bij de eerste evaluatie zijn gesteld. Schrijf ook nieuwe doelen of wijzigingen in bestaande doelen in deze sectie. "De patiënt vordert met zijn receptieve en expressieve taalvaardigheden en kan passende 'ja' en 'nee' antwoorden op basisvragen communiceren," is een voorbeeld van een beoordelingsnota.

Plan toekomstige behandelingsinterventies en documenteer deze in de "P" -sectie van de notitie. Houd ook rekening met de duur en frequentie van de behandeling. Een voorbeeld van een planningsnota zou zijn: "Ga twee keer per week door met logopedie om de taal- en communicatievaardigheden te verbeteren. Voortgang van het thuisoefenprogramma van de patiënt bij het volgende bezoek."