Adviezen

Wat is Augmentin Duo Forte?

Wat is Augmentin Duo Forte?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Augmentin Duo Forte is een uitsluitend op recept verkrijgbaar merk penicilline-antibioticum, dat als actieve ingrediënten een soort penicilline bevat, amoxicilline genaamd, en clavulaanzuur. De amoxicilline in Augmentin Duo Forte bestrijdt bacteriën in het lichaam, terwijl het clavulaanzuur helpt de weerstand van bepaalde bacteriën af te breken die normaal gesproken de effecten van de amoxicilline kunnen overwinnen, waardoor het effect van het medicijn wordt verbreed. Augmentin Duo Forte wordt geproduceerd door de farmaceutische fabrikant GlaxoSmithKline.

Toepassingen

Antibiotica worden gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan lichamelijke infecties veroorzaakt door bacteriën. Antibiotica werken niet tegen virale infecties zoals verkoudheid of griep. Augmentin Duo Forte wordt gebruikt voor de behandeling van borstinfecties - zoals bronchitis of longontsteking - oorinfecties, sinusitis, huidinfecties en urineweg- en blaasinfecties, zoals cystitis. Augmentin Duo Forte tabletten worden oraal ingenomen en vanwege de manier waarop antibiotica werkt - een infectie kan beter aanvoelen, hoewel de slechte bacteriën nog steeds aanwezig zijn - moet de volledige voorgeschreven kuur worden voltooid.

Geschiedenis

Augmentin Duo Forte bevat amoxicilline, een medicijn uit de penicillinegroep met antibiotica. Penicilline werd oorspronkelijk en per ongeluk ontdekt in 1929 door Alexander Fleming. De volledige productie van antibiotica begon in de jaren 1940 en vanaf dat moment zijn ze op grote schaal gebruikt bij de behandeling van bacteriële infecties wereldwijd. Als gevolg van het algemene gebruik van antibiotica hebben veel bacteriestammen nu resistentie ontwikkeld tegen de antibiotica die worden gebruikt om ze te behandelen.

Overwegingen

Augmentin's combinatie van amoxicilline en clavulaanzuur geeft het een breder antimicrobal spectrum - wat betekent dat het effectief is tegen een breed scala aan bacteriën. Het nadeel is dat dit bredere spectrum de kans vergroot dat bacteriën resistentie tegen het geneesmiddel ontwikkelen. Gastro-intestinale bijwerkingen, zoals diarree, zijn waarschijnlijker door het gebruik van Augmentin dan met andere antibiotica. Bovendien, hoewel zeldzaam, kan het gebruik van Augmentin leiden tot leverschade. Omdat Augmentin Duo Forte de merkversie is voor de combinatie van amoxycilline en clavulaanzuur, is de prijs meestal hoger dan die van zijn generieke concurrenten.

Octrooi

Het Amerikaanse patent voor Augmentin werd in 1984 verleend. In 2002 achtte een Amerikaanse rechtbank de patenten van de fabrikant voor Augmentin ongeldig, wat de markt voor andere farmaceutische fabrikanten openstelde om generieke niet-merkversies van Augmentin te produceren. Ondanks de beslissing van de rechtbank was GlaxoSmithKline niet succesvol en zijn er nu verschillende generieke versies van het medicijn beschikbaar.

Waarschuwing

Geneesmiddelen mogen alleen worden gebruikt na overleg met uw arts. Alle geneesmiddelen hebben mogelijke risico's en bijwerkingen en uw primaire arts is de best gekwalificeerde om deze af te wegen tegen uw behoeften en medische achtergrond. Als u allergisch bent voor penicilline, mag u Augmentin Duo Forte niet gebruiken.