Adviezen

Chirurgische procedures om van buikvet af te komen

Chirurgische procedures om van buikvet af te komen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn verschillende chirurgische procedures beschikbaar om van je buikvet af te komen. Deze procedures omvatten liposuctie, buikcorrecties en endoscopische operaties. Elk heeft zijn specifieke risico's; de procedures waarvoor u niet moet worden verdoofd, kunnen echter over het algemeen veiliger zijn, omdat ze geen rekening houden met de risico's van anesthesie.

Liposuctie

Liposuctie, ook wel body contouring genoemd, is een cosmetische chirurgie die extra vet verwijdert. Volgens MedlinePlus.com maakt de procedure het mogelijk om het lichaam glad te maken, waardoor het een populaire keuze is om van buikvet af te komen. Liposuctie vereist dat een plastisch chirurg zuiging gebruikt om letterlijk vet uit u te zuigen. Het meest voorkomende type liposuctie dat wordt gebruikt, is een injectie van lokale anesthetica, epinefrine en intraveneuze (IV) zoutoplossing op de plaats van vetverwijdering. De vloeistof helpt het vet af te breken vóór het zuigen.

Risico's van liposuctie

Hoewel gewenste risico's worden bereikt met liposuctie, zijn er verschillende risico's bij het ondergaan van de operatie. Volgens Medlineplus.com omvatten algemene risico's van liposuctie shock, overbelasting van vloeistoffen, infecties, bloedingen en bloedstolsels. Andere risico's zijn littekens, complicaties van geneesmiddelenreacties, asymmetrie van het lichaam en vetembolie. U kunt ook schade aan zenuwen, huid, weefsel en organen oplopen. Als u in het verleden hartproblemen, hoge bloeddruk, diabetes, longproblemen heeft of als u rookt en alcohol drinkt, loopt u een groter risico op complicaties met liposuctie. Liposuctieprocedures vereisen niet altijd dat u wordt verdoofd, zodat u niet altijd risico's loopt die gepaard gaan met anesthesie.

Buikplooien

Een buikwandcorrectie of buikwandcorrectie is een andere optie voor het verwijderen van buikvet en helpt slapheid te verdwijnen. Volgens MedlinePlus.com duurt de procedure ongeveer twee tot zes uur en zou u maximaal drie dagen in het ziekenhuis worden opgenomen. Terwijl op de operatietafel, snijdt de chirurg uw maag open en haalt al het overtollige vet eruit. Ze verwijdert ook alle extra huid voordat je je naait met steken. De steken worden later verwijderd.

Risico's van buikwandcorrecties

Buikplooien hebben ernstige complicaties die vergelijkbaar zijn met die van liposuctie. Buikplooien vereisen verdoving; daarom, als u de procedure ondergaat, loopt u risico's verbonden aan anesthesie. Zoals bij elke verdoving, riskeert u ademhalingsproblemen, beroertes, hartaanvallen en geneesmiddelenreacties. Risico's van algemene chirurgie zijn bloedingen, infecties, blauwe plekken, zwelling, littekens en bloedstolsels. Volgens MedlinePlus.com omvatten risico's op buikcorrecties specifiek inwendige orgaanschade, zenuwbeschadiging en een lage lichaamstemperatuur (tijdens een operatie).

Endoscopische chirurgie

Volgens MedlinePlus.com is een andere optie voor het verwijderen van buikvet endoscopische chirurgie. Het is de minst invasieve en minst gecompliceerde optie voor het verminderen van vet. Endoscopische chirurgie vereist het gebruik van een endoscoop om een ​​video van uw binnenkant te zien zonder uw maag open te snijden. Als een plastisch chirurg eenmaal in u heeft kunnen kijken, kan hij kleine hulpmiddelen door kleine insteekstukken inbrengen om extra vet te verwijderen. De kleine sneden geassocieerd met deze procedure betekent dat er weinig littekens zijn.