Adviezen

Welke soorten voedsel hebben geen kalium?

Welke soorten voedsel hebben geen kalium?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kalium, een overvloedig mineraal in fruit en groenten, bevordert de gezonde werking van cellen, spieren en het zenuwstelsel. Het helpt ook om overmatig vasthouden van vocht te voorkomen, ook bekend als 'opgeblazen gevoel'.

Deskundig inzicht

Een persoon kan door zijn arts worden geïnstrueerd om de inname van kalium te verminderen om verschillende redenen, waaronder het verlagen van de bloeddruk.

Soorten

Voedselsoorten die weinig of geen kalium bevatten, bevatten meestal oliën en suikervrije dranken of snoepjes. Water heeft geen kalium.

Geen kalium

Voedingsmiddelen die geen kalium bevatten, zijn maïzena en bakpoeder; snoepjes zoals M & M's en gumdrops; caloriearme koolzuurhoudende dranken zoals dieet of frisdrank; poederdrankmengsels die de kunstmatige zoetstof aspartaam ​​bevatten; plantaardige, canola-, pinda-, zonnebloem- en sojaolie; bakvet en reuzel.

Zeer weinig kalium

Voedingsmiddelen die zeer weinig kalium bevatten, omvatten gedistilleerde alcohol zoals whisky, rum, wodka of gin; ginger ale en andere frisdrank; margarine; olijven; kaas; witte rijst; suikerkoekjes; honing; knoflook; uien en tomaten.

Waarschuwing

Een teveel aan of uitputting van kalium kan gevaarlijk zijn. Aangezien kalium normaal wordt gereguleerd door de lever, kan een hoge kaliumspiegel leiden tot een onregelmatige hartslag of mogelijk een hartstilstand veroorzaken als deze niet goed functioneert. De eerste tekenen van een kaliumdepletie zijn gevoelloosheid of zwakte.


Bekijk de video: Haal je dagelijkse dosis kalium uit deze 10 fruitsoorten (Mei 2022).