Adviezen

Hoe zwelling van handen en voeten te verminderen

Hoe zwelling van handen en voeten te verminderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zwangerschap, obesitas, natriumretentie, allergieën en verschillende medicijnen kunnen allemaal gezwollen voeten en handen veroorzaken. Slechte voeding, hormoontherapie en buitensporige voeten kunnen ook leiden tot zwelling. Om het probleem op te lossen, moet u de oorzaak van de zwelling vaststellen. Als u chronische zwelling heeft, maak dan een afspraak om naar uw arts te gaan. In de tussentijd zijn er verschillende dingen die u kunt doen om zwelling van de handen en voeten te verminderen.

Drink minstens 64 oz. water dagelijks. Dit spoelt gifstoffen uit uw systeem en helpt zwelling in uw ledematen te verminderen.

Ga staan. Staand verergert gezwollen enkels. Ga zitten in een comfortabele stoel en ontspan.

Breng uw voeten en handen omhoog. Plaats zittend uw voeten op een kruk. Je voeten moeten hoger worden opgeheven dan je hart. Laat uw handen op kussens rusten zodat ze hoger zijn dan de rest van uw armen.

Draag steunstokken en handschoenen. Deze speciale producten worden soms compressiesokken, slang of handschoenen genoemd. Ze stimuleren de bloedsomloop in de handen en voeten en helpen zwelling te elimineren.

Masseer je handen en voeten. Roep hierbij de hulp van een vriend in. Massage verhoogt de bloedsomloop in zowel handen als voeten. Het stimuleert ook overtollige vloeistoffen weg van de gebieden te circuleren.

Breng ijs aan op de handen en voeten. IJs helpt bij het verminderen van zwelling in beide. Leg het ijs gedurende 10 minuten op de gebieden en verwijder het vervolgens gedurende 10 minuten. Herhaal het proces drie keer.

Eet een uitgebalanceerd, voedingsdieet. Consumeer veel verse groenten en fruit. Als je gezond bent, zullen je lichaamssystemen goed werken, wat resulteert in minder zwelling.

Vermijd overtollig zout, alcohol en cafeïne, omdat alle zwelling verergert.

Neem dagelijkse lichaamsbeweging op in je leven. Regelmatige, consistente oefening heeft aangetoond zwelling in handen en voeten te verminderen.

Tip

  • Bepaal de oorzaak van je gezwollen handen en voeten, zodat je het onderliggende probleem kunt oplossen.

Tip

  • Raadpleeg uw arts als de zwelling aanhoudt. Vermijd hoge hakken en nauwsluitende schoenen als je gezwollen voeten hebt.