Adviezen

Kaakoefeningen voor Tinnitus

Kaakoefeningen voor Tinnitus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tinnitus wordt gekenmerkt door een consistent geluid in de oren, hoewel er geen extern geluid aanwezig is. De meest voorkomende geluiden die door tinnituspatiënten worden gehoord, zijn rinkelen, zoemen, klikken, sissen, brullen en fluiten. Hoewel tinnitus door verschillende aandoeningen kan worden veroorzaakt, zijn twee van de meest voorkomende spierspasmen van het hoofd of de nek en het temporomandibulair gewrichtssyndroom (TMJ). Als uw tinnitus wordt veroorzaakt door een van deze aandoeningen, zijn er bepaalde kaakoefeningen die u kunt doen om de symptomen van tinnitus te verlichten.

Kaakoefeningen

Een van de meest aanbevolen oefeningen voor tinnitus is het strekken van de sternocleidomastoïde spier, die loopt van de achterkant van het oor tot aan het sleutelbeen. Om deze spier te ontspannen, moet de patiënt de schouders laten zakken, het hoofd omhoog kantelen en de kaak naar binnen trekken. Het kan een paar pogingen kosten om de juiste spier te strekken. Zodra de juiste spier is uitgerekt, verdwijnt de tinnitus echter vaak binnen enkele minuten.

Als de tinnitus wordt veroorzaakt door het TMJ-syndroom, zijn er verschillende kaakoefeningen die moeten helpen de flexibiliteit van de kaak te vergroten. Elke oefening moet tien keer worden herhaald voor het beste resultaat. Voor de oefening 'begeleide opening' opent u uw mond een beetje en plaatst u twee vingers op de onderste voortanden. Open langzaam je mond zo breed als comfortabel en druk zachtjes met je vingers naar beneden. Voor de oefening tegen openen opent u uw kin met uw handpalm en opent u uw kaak langzaam. Gebruik je handpalm om de beweging zachtjes te weerstaan. Gebruik voor de middenlijnoefening een spiegel om de positie van uw twee middelste tanden te bekijken terwijl u uw tanden bijt. Let op deze twee tanden terwijl je langzaam je mond opent. Probeer de onderkaak gecentreerd te houden terwijl je je mond opent. Voor de oefening about onelaterale bewegingЂќ opent u uw kaak ongeveer een centimeter breed. Schuif de onderkaak voorzichtig naar rechts, zonder de kaak meer te openen. Keer daarna terug naar het midden en schuif de onderkaak voorzichtig naar links.

Overwegingen

In sommige gevallen kunnen kaakoefeningen niet helpen bij de symptomen van tinnitus. Tinnitus kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen, waaronder gehoorverlies, een opeenhoping van oorsmeer, de ziekte van Menière, hoofd- en nektumoren en hoge bloeddruk. Tinnitus kan zelfs een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen. Helaas zullen deze oorzaken van tinnitus waarschijnlijk niet worden verbeterd door kaakoefeningen. Voordat een goed behandelingsschema kan worden voorgesteld, is het uiterst belangrijk om een ​​gehoortest en ooronderzoek te laten doen om de exacte oorzaak van tinnitus te bepalen.