Adviezen

MRSA jeuk symptomen

MRSA jeuk symptomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

MRSA is een ernstige infectie gerelateerd aan de meest voorkomende staphylococcus-infectie. De infectie treedt meestal op de huid op, maar kan in de bloedbaan terechtkomen, waar deze nog ernstiger kan worden. Veel MRSA-patiënten melden ernstige jeuk met deze infectie.

De feiten

De Mayo Clinic meldt dat MRSA (methicilline-resistente Staphylococcus aureus) een stam van de staph-infectie is die zich heeft ontwikkeld tot een superbacterie die resistent is geworden tegen veel voorkomende antibacteriële medicijnen. In het verleden werd MRSA gevonden in het ziekenhuis, maar in de afgelopen jaren werd het gevonden op plaatsen zoals sportfaciliteiten, scholen en andere openbare plaatsen. Als het niet wordt behandeld, kan MRSA dodelijk zijn.

Waarom jeukt het

Zodra de infectie begint, kan de wond steeds jeukender worden naarmate de infectie zich verspreidt. De jeuk kan zelfs door het hele lichaam lijken te bewegen. Sommige patiënten melden een snelle vooruitgang (binnen een periode van één tot vijf uur) en toenemende niveaus van ongemak en jeuk. In sommige gevallen veroorzaakt medicatie die wordt voorgeschreven om de infectie te behandelen, dat een persoon een reactie krijgt en erg jeukt.

Tekenen van ernstige problemen

MRSA verschijnt eerst als een klein puistje of kook maar kan snel uitgroeien tot iets groters. De CDC meldt dat MRSA-wonden rood, gezwollen, pijnlijk, warm aanvoelend en vol pus kunnen zijn. De wond kan erg jeuken en de persoon kan zelfs een uitslag ervaren die ook kan jeuken. De CDC meldt dat dit een teken kan zijn van een significantere MRSA-infectie. Een persoon kan de infectie ook in haar bloed verspreiden door het toegenomen krabben van de huid. In deze gevallen kan de jeuk te wijten zijn aan een infectie die door het hele lichaam reist en het bloed kan infecteren, wat zelfs fataal kan zijn.

Identificatie

Vaststellen of de jeuk het gevolg is van MRSA kan slechts een paar uur duren. Meestal is de jeuk rond een open wond en kan de arts de diagnose snel bepalen door een bloedtest te doen. In januari 2008 rapporteerde de FDA een nieuwe bloedtest (BD GeneOhm StaphSR) die was ontwikkeld voor MRSA-identificatie en de resultaten kunnen binnen twee uur worden verkregen.

Preventie / Solution

MRSA-infecties kunnen gemakkelijk worden voorkomen door goede hand- en lichaamshygiëne. Was uw handen regelmatig en gebruik geen andermans spullen zoals handdoeken en scheerapparaten. Het voorkomen van de jeuk die gepaard gaat met de infecties kan worden gedaan met behulp van een dosis Benadryl, die u bij uw plaatselijke apotheek kunt vinden. Als de jeuk komt van een reactie op medicijnen die worden gegeven om de infectie te bestrijden, kunnen sterkere antihistaminica door uw arts worden voorgeschreven.