Adviezen

Oefeningen voor een gescheurde meniscus

Oefeningen voor een gescheurde meniscus


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een gescheurde meniscus is een pijnlijke maar behandelbare knieblessure die optreedt wanneer de knie met kracht wordt gedraaid en tegelijkertijd aanzienlijk gewicht draagt. Vaak gezien bij sport en andere fysieke activiteiten, is het letsel een scheur van het kraakbeen in de knie in plaats van de ligamenten zelf. Ernstige meniscusscheuren kunnen enige vorm van chirurgie op de knie vereisen en als dat het geval is, moet gespecialiseerde rehabilitatie nodig zijn voordat de oefening kan beginnen. Meer kleine tranen zullen echter enige kracht-, strek- en trainingsschema's nodig hebben om de knie weer in volledige vorm te krijgen.

Een gescheurde meniscus oefenen

Het ding om in gedachten te houden wanneer je traint om een ​​gescheurde meniscus te genezen, is dat je niet noodzakelijkerwijs de knie zelf wilt werken, maar eerder de spieren in het hele been. Het versterken en werken van de quadriceps, de hamstring, enzovoort, helpt de mobiliteit en flexibiliteit in de knie te vergroten als het gescheurde kraakbeen repareert.

Begin de training met enkele lichte oefeningen en rekoefeningen die de knie enigszins opnemen en maak hem klaar voor wat beweging en buiging. Licht rijden op een hometrainer wordt aanbevolen, zolang de traan niet zo ernstig is dat rijden aanzienlijke pijn veroorzaakt. Eindig het rijden met enkele langzame semi-verlengingen van het been. Zorg ervoor dat u het been niet volledig uitstrekt, omdat dit het kniegewricht kan overbelasten en het letsel kan verergeren.

Focus bij oefeningen op spieren rond de dij en kuit. Beenliften zijn een uitstekende revalidatieoefening voor de knie, omdat ze de omliggende spieren zullen strekken en versterken terwijl ze nog steeds een minimale impact op de knie zelf hebben. Ga op je buik of rug liggen, en met je been bijna volledig uitgestrekt, til je het recht in de lucht, houd je aan de bovenkant vast voordat je het weer laat zakken en herhaalt. Zorg ervoor dat u de knie niet volledig uitrekt, maar ga bijna zover om een ​​maximaal effect van de oefening te krijgen.

Je kunt ook hielverhogingen doen om de kuitspieren te trainen. Ga met uw voeten op schouderbreedte staan ​​en uw handen ondersteunen uzelf op een stoel of aanrecht voor u. Til uw hielen voorzichtig van de vloer alsof u op uw tenen staat, en zorg ervoor dat u uw knieën recht houdt. Houd aan de bovenkant vast voordat je jezelf weer zachtjes laat zakken.

Tot slot, als u toegang heeft tot een zwembad, kunt u een aantal uitstekende oefeningen uitvoeren die goed werken voor het revalideren van een gewonde meniscus. Aërobe oefeningen doen terwijl u onder water bent, heeft vrijwel geen impact op de knieën en biedt ook een veel grotere weerstand dan traditionele loop- of rekoefeningen. Staande in niet minder dan taille-diep water, langzaam op zijn plaats rennen met overdreven bewegingen. In plaats van typisch korte en snel lopende bewegingen, vertraag je bewegingen en trek ze uit. Breng je knie in een hoek van 90 graden alsof je de knie tegen de borst probeert te raken. Als alternatief kunt u de zijkant van het zwembad vasthouden en korte, snelle fluttertrappen uitvoeren om dezelfde resultaten te bereiken. Dit werkt zowel in het kniegewricht als in de spieren eromheen, maar omdat het zo weinig impact heeft, loop je niet het risico op herletsel van de meniscus dat je zou doen door over land te rennen.


Bekijk de video: Oefeningen na meniscus ingreep Arthroscopie van de knie. St. Anna Ziekenhuis (Mei 2022).