Adviezen

Wat wordt er geproduceerd wanneer fructose en glucose worden gecombineerd?

Wat wordt er geproduceerd wanneer fructose en glucose worden gecombineerd?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Glucose en fructose, twee monosachariden, vormen bij elkaar sacharose, een disacharide. Het komt uit suikerriet of suikerbieten, en het is algemeen bekend als tafelsuiker.

Vorming

De vorming van sucrose treedt op wanneer de hydroxide (OH) -ionen van een glucose- en fructosemolecuul met elkaar reageren.

Bijproduct

Een bijproduct van de vorming van sucrose is water. Wanneer de hydroxide-ionen van glucose en fructose worden gecombineerd, worden ze aan elkaar gebonden door een van de zuurstofmoleculen. Wat overblijft zijn twee waterstofionen en een zuurstofmolecuul, wat water is.

Metabolisme

Voor het lichaam om sucrose te gebruiken, moet het worden afgebroken in zijn monosacchariden door sucrase (het enzym dat nodig is om sucrose te metaboliseren).

Bronnen

Sucrose, met name tafelsuiker, komt overvloedig voor in suikerriet en suikerbieten. Het wordt ook gevonden in de meeste groenten en fruit.

Sucrose-intolerantie

Personen met intolerantie voor sucrose missen het sucrase-enzym, dat nodig is om sucrose af te breken. Deze individuen missen vaak ook het maltase-enzym, dat nodig is om een ​​ander disaccharide af te breken dat bekend staat als maltose.