Info

8 redenen waarom je trainingsresultaten zuigen

8 redenen waarom je trainingsresultaten zuigen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een regelmatige trainingsroutine kan op veel manieren uw gezondheid ten goede komen. Het kan helpen uw gewicht onder controle te houden, uw slaapkwaliteit te verbeteren, uw energieniveau te verhogen en medische aandoeningen en ziekten, zoals hoge cholesterol, beroerte, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker af te weren. Als u niet de gewenste trainingsresultaten krijgt, kunt u gedemotiveerd raken en stoppen met trainen. Neem uw trainingsroutine door om de dader te vinden en neem effectieve stappen om uw trainingsroutine voor u te laten werken.

Eetgewoontes

Hoeveel je ook traint, als je niet goed eet, zie je geen resultaten. Of u nu wilt afvallen of uw lichaam wilt trainen, een gezond, caloriearm dieet is gunstig. Ontwikkel gezonde eetgewoonten die u op de lange termijn kunt behouden. Vermijd crashdieet en snijd volledige voedselgroepen uit. Blijf uit de buurt van bewerkte voedingsmiddelen die veel suiker en vet bevatten. Focus op het consumeren van voeding van betere kwaliteit.

Trainingsfrequentie

Niet voldoende bewegen kan uw resultaten beïnvloeden. De Centers for Disease Control and Prevention stellen voor om minimaal 150 minuten cardio per week te krijgen en inclusief krachttraining op twee dagen van de week. Voor optimaal gewichtsverlies verhoogt u uw cardio-routine tot 300 minuten per week. Cardio kan fietsen, aerobicslessen, joggen of zwemmen zijn. Gebruik bij krachttraining vrije gewichten, gewichthefmachines, lichaamsgewicht of weerstandsbanden.

Oefeningsformulier

Onjuiste vorm kan leiden tot blessures en voorkomt dat u profiteert van krachttrainingsvoordelen, zoals het verbeteren van de botdichtheid, het verliezen van vet en het vergroten van spierspanning en kracht. Als je nieuw bent in krachttraining, huur dan een personal trainer in om de juiste vorm te leren. Anders trainen voor een spiegel zodat u uzelf kunt controleren en corrigeren.

Trainingsintensiteit

Als uw trainingsroutine niet intensief is, krijgt u niet de beste resultaten. Voer cardio uit op een intensiteit waarbij uw hartslag toeneemt maar u nog steeds kunt praten. Om het meeste uit uw krachttrainingsroutine te halen, voert u drie sets en acht tot 12 herhalingen per oefening uit. Gebruik voldoende gewicht, zodat je na de laatste herhaling van elke set niet meer zelf kunt herhalen.

Plateauing

Als je constant dezelfde oefeningen doet, kun je een plateau bereiken. Je lichaam went aan de oefeningen en dit beïnvloedt je resultaten. Om dit te voorkomen, verwart en daag je spieren uit door variatie aan je routine toe te voegen. Als u normaal op de loopband rent, gebruik dan de elliptische machine of een hometrainer. Als u gewend bent om losse gewichten op te heffen, schakel dan over naar gewichthefmachines of gebruik uw lichaamsgewicht.

Onrealistische verwachtingen

Als uw trainingsverwachtingen onrealistisch zijn, denkt u misschien dat u niet snel genoeg resultaten krijgt. Het verliezen van 1 of 2 pond per week is realistischer en haalbaarder dan het verliezen van 10 pond per week. Stel voor het belonen van resultaten realistische doelen op korte en lange termijn.

Spot-reductie

Als u zich alleen richt op het afslanken van één lichaamsdeel, krijgt u niet de gewenste resultaten. Hoeveel crunches u ook doet, spotreductie is onmogelijk. Als je overtollig vet rond je middel hebt, krijg je geen afgezwakte maag. Ongeacht waar uw probleemgebied zich bevindt, een volledige lichaamstraining met cardio- en krachttraining kan u helpen lichaamsvet te verminderen.

Verveling

Als je training niet leuk is, kan dit worden weerspiegeld in je resultaat. Saaie trainingen kunnen uw motivatie beïnvloeden - u geeft er misschien niet alles aan of u kunt besluiten om te stoppen met trainen. Om dit te voorkomen, oefen met een vriend. Dit maakt uw training een sociale ervaring en geeft u iets om naar uit te kijken. Bovendien kun je elkaar motiveren om door te gaan.