Adviezen

Pinworm behandeling


Er zijn verschillende oude en moderne huismiddeltjes voor pinworms die echt werken, evenals receptvrije medicijnen en medicijnen op recept - en zelfs een gewoon huishoudelijk kruid in ieders voorraadkast dat zeer effectief is om pinworms kwijt te raken.

Wat zijn pinworms?

Pinworms zijn kleine, witte wormen van ongeveer 1/2 "lang die in het darmkanaal van mens en dier leven. Hoewel volwassenen ook kunnen worden geïnfecteerd, worden ze vaker aangetroffen bij schoolgaande kinderen die direct contact hebben met de grond of zandbakjes in de speeltuin De eieren van de pinworm komen meestal het lichaam binnen wanneer ze door een kind worden ingeslikt in voedsel, of uit speelgoed of kleding van andere besmette kinderen. Eenmaal in het spijsverteringskanaal komen de eieren uit en groeien snel uit tot volwassenen.

De behandeling moet alle gezinsleden omvatten

Als er een pinworm-infectie is van een lid van het gezin, moet het hele gezin grondige hygiëne gebruiken. De handen moeten worden gewassen met water en zeep gedurende minstens 30 seconden na het toiletgebruik, na contact met een huisdier en voordat u voedsel aanraakt. Om de kans te verkleinen dat pinwormeieren tijdens het rijpen op het lichaam worden opgeslagen, moeten vingernagels kort worden geknipt en moeten lichaamsplooien en holtes grondig worden gereinigd.

Waarschuwing

Beddengoed, nachtkleding en ondergoed worden vaak vervangen, gewassen in extra warm water en gestreken om pinworms of hun eieren te vernietigen. Als u vermoedt dat uw huisdier de infectie ook heeft, moet hij door uw dierenarts worden behandeld om het dier van wormen te ontdoen.

Huismiddeltjes en zelfhulpbehandelingen

Er zijn veel onschadelijke zelfhulpbehandelingen, zowel oude als moderne, die succesvol zijn geweest bij het verwijderen van darmwormen. Knoflook, zowel verse kruidnagel als in capsules, is vooral effectief wanneer het kauwt of oraal wordt ingenomen. Papajazaden, gekauwd en vervolgens op een lege maag ingeslikt; amandelzemelen en vijgen sap, gevonden in reformwinkels; chaparral thee, driemaal daags op een lege maag; en pompoenpitten, van volksgeneeskunde, zijn allemaal succesvol geweest.

De meest eenvoudige remedie

Maar de eenvoudigste en meest toegankelijke behandeling is het gebruik van natriumchloride of gewoon keukenzout. Kinderen die pinworms ontwikkelen, blijken vaak een tekort aan zout te hebben. Een zwaar gezouten dieet van één tot twee weken is uiterst effectief geweest om zich te ontdoen van pinworms.

Geneesmiddelen zonder recept en op recept

Voor ernstigere infecties zijn er verschillende vrij verkrijgbare medicijnen beschikbaar. Reese's Pinworm-medicijn, dagelijks oraal ingenomen in 5 mg per pond lichaamsgewicht, bevat het actieve ingrediënt pyrantel pamoate en kan worden gegeven aan volwassenen en kinderen ouder dan twee jaar. Lees de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig.

Raadpleeg uw arts als al het andere faalt. Receptgeneesmiddelen zouden het moeten doen, met het voordeel dat slechts één dosis nodig kan zijn. Povan en Antepar zijn beide krachtige anti-pinworm medicijnen en hebben een genezingspercentage van meer dan 90%, die van een dag tot een week kunnen worden gebruikt.