Adviezen

De voordelen van een gezonde lichaamssamenstelling

De voordelen van een gezonde lichaamssamenstelling


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De lichaamssamenstelling is een maat voor hoeveel vetmassa je hebt versus spiermassa. Een gezonde lichaamssamenstelling laat je er niet alleen goed uitzien in kleding, maar het heeft ook verschillende voordelen voor je welzijn. Bereik een fit, trim lichaam door een gezond voedingsstofrijk dieet te eten en een consistente trainingsroutine te volgen om spieren op te bouwen en lichaamsvet te verliezen.

Visceraal vet

Een gezond lichaam zou minder vet versus spiermassa moeten hebben. Verhoogde spiermassa vermindert het risico op visceraal vet. Visceraal vet is het vet dat diep in de buikholte en rond de organen ligt. Dit type vet is gevaarlijker dan regulier, onderhuids of oppervlakkig vet dat u met uw handen knijpt. Visceraal vet is gekoppeld aan ernstige medische aandoeningen, waaronder obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Verminder visceraal vet met regelmatige cardio-oefeningen en krachttraining om gewicht te verliezen en spieren te krijgen.

Verschijning

Een duidelijk voordeel voor het bereiken van een gezonde lichaamssamenstelling is om uw uiterlijk te verbeteren. Een gezond gewicht betekent dat u niet te zwaar bent voor uw lichaamstype en dat u een slankere lichaamsbouw en vorm heeft. Bovendien kan een verhoogde spiermassa je naar buiten leunen en je afgezwakte armen en benen en een strakke buik geven. Een regelmatig krachttrainingsprogramma kan spieren opbouwen om je lichaam te vormen, terwijl cardiovasculaire oefeningen calorieën verbranden om vetverlies te bevorderen.

Meer energie

Een gezonde lichaamssamenstelling geeft je meer energie. Als u overgewicht draagt, zult u waarschijnlijk gemakkelijker vermoeid raken tijdens dagelijkse activiteiten zoals traplopen en tijdens fitnessactiviteiten. Hoe minder gewicht je moet dragen, hoe minder belasting je hart krijgt om meer bloed naar het lichaam te pompen en minder druk op de gewrichten tijdens het bewegen. Ondergewicht vermindert ook de energie, omdat het lichaam onvoldoende energievoorraden heeft om fysieke en mentale activiteit te voeden.

Verminderd ziekterisico

Volgens het University of Utah College of Health kan een gezonde lichaamssamenstelling het risico op ernstige ziekten en aandoeningen verminderen. Ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen, metabool syndroom, osteoporose en hoge bloeddruk worden allemaal beïnvloed door en mogelijk veroorzaakt door een hoge vetvoorraad en een lage spiermassa. Voorkom het risico op ernstige ziekten door een gezonde levensstijl te volgen die bestaat uit optimale voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Streef naar drie tot vijf cardiovasculaire trainingen per week van 30 tot 60 minuten elk in combinatie met twee tot drie wekelijkse krachttrainingstrainingen die gericht zijn op de belangrijkste spiergroepen.