Adviezen

Wat is het voordeel van het gebruik van halters boven staven?

Wat is het voordeel van het gebruik van halters boven staven?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Halters en halters kunnen zorgen voor effectieve trainingen in uw sportschool of fitnesscentra. Deze apparaten kunnen u helpen soortgelijke oefeningen uit te voeren, maar ze zijn niet precies hetzelfde. Het kan zijn dat de attributen van halters ze voordelig maken in vergelijking met halters, dus als je ze implementeert, kun je je fitnessroutine naar een hoger niveau tillen.

Meer draagbaar

Als je een druk schema hebt dat vaak reizen vereist, kan het vinden van tijd om naar de sportschool te gaan een uitdaging zijn, en er is misschien niet altijd een goed gevuld fitnesscentrum in de buurt. Zo kan het hebben van uw eigen apparatuur u helpen om te werken volgens uw schema of indien nodig in uw hotelkamer. Halters zijn meestal lichter - een standaard halter is 45 pond, terwijl halters minder dan 5 pond kunnen zijn - en zijn veel kleiner dan halters, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor op reis.

Beter voor beginners

Als u net begint met een routine voor gewichtheffen, kunnen halters te verkiezen zijn boven halters. Barbells zijn groot en log, en je moet in staat zijn om zware gewichten op te heffen om ze te gebruiken. Halters zijn veel gebruiksvriendelijker, omdat ze in de hand worden gehouden, zonder onzekerheid over hoe ze te grijpen. Bovendien kan het nodig zijn om een ​​individueel gewicht in elke hand te stabiliseren.

Unilaterale trainingsopties

Het draagbare ontwerp van halters geeft u de optie om eenzijdige training uit te voeren, wat niet mogelijk is met halters. Eenzijdige training omvat het verplaatsen van een weerstand met elke kant van uw lichaam afzonderlijk, zodat beide spieren evenveel werk verrichten. Wanneer u een halter gebruikt en beide armen samen werken, kan uw dominante arm uiteindelijk meer kracht geven, wat leidt tot spieronevenwichtigheden. Door oefeningen arm voor arm met een halter uit te voeren, kunt u dit voorkomen. Bovendien helpen unilaterale oefeningen om je kernspieren aan te trekken om je lichaam te helpen stabiliseren, omdat het aan één kant omgaat met extra gewicht.

Veiliger

Halters zijn ook veel veiliger in gebruik dan halters. Veel barbelloefeningen, zoals bankdrukken en squat, brengen je in een positie waarbij het gewicht bovenop je ligt. Dus als je moe wordt of uitglijdt, kun je vast komen te zitten onder de halter omdat het zo lang is. Met halters is dit nooit een probleem omdat je ze gewoon kunt laten vallen. Je hoeft ze ook minder vaak te laten vallen, omdat ze lichter zijn dan halters.