Info

Hoe gemiddelde hartslag te berekenen


Uw gemiddelde hartslag wordt gedefinieerd als het aantal keren dat uw hart in één minuut bloed door uw lichaam pompt. Dit biedt een startpunt voor de evaluatie van uw trainingsprogramma en stelt u in staat maximale voordelen uit de training te halen. Volgens de Cleveland Clinic heeft de gemiddelde volwassene een rustpuls van 60 tot 100 slagen per minuut. Variaties in dit aantal kunnen het gevolg zijn van conditionering of een onderliggende cardiovasculaire aandoening. Bepaal uw gemiddelde hartslag om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw trainingsroutine haalt.

Stap 1

Ga zitten en rust minstens 10 minuten. Hierdoor kan uw hart terugvallen naar zijn normale snelheid, omdat zelfs lichte activiteit uw pols kan verhogen en de resultaten kan beïnvloeden. WebMD beveelt aan om uw rustpuls te nemen kort nadat u 's ochtends wakker wordt, maar voordat u uit bed stapt om externe factoren te vermijden die uw polsslag kunnen verhogen.

Stap 2

Plaats uw stopwatch of timer op een locatie die gemakkelijk zichtbaar is. Als u een horloge draagt, verwijdert u het en plaatst u het plat op een tafel of aanrecht zodat u de tijd gemakkelijk kunt zien.

Stap 3

Lokaliseer een sterke pols ergens op uw lichaam. Draai uw linkerpols om, gebruik twee vingers van uw rechterhand en plaats deze aan de duimzijde van de linkerpols. Een andere optie is om twee vingers aan de basis van je onderhals te plaatsen, langs je halsslagader. Beide locaties produceren een sterk pulserend gevoel als uw vingers correct zijn geplaatst.

Stap 4

Tel het aantal keren dat je een pulserend gevoel onder je vingers voelt gedurende ten minste 10 seconden, volgens Cleveland Clinic. Vermenigvuldig dit aantal met zes, resulterend in uw gemiddelde hartslag per minuut. WebMD stelt voor om beats 30 seconden te tellen en dat aantal maal twee te vermenigvuldigen. Hoewel er onder deskundigen geen standaardaanbeveling is, geldt dat hoe langer u de pulserende sensatie meet, des te nauwkeuriger uw uiteindelijke berekening zal zijn.

Stap 5

Herhaal dit proces op verschillende punten gedurende een dag gedurende in totaal twee tot drie dagen. Tel alle opgenomen hartslag op en deel dat aantal door het aantal keren dat je je hartslag hebt geregistreerd. Dit geeft een nauwkeuriger beeld van uw gemiddelde hartslag van dag tot dag.

Tip

  • Gebruik een apparaat dat helpt bij het nemen van uw pols om dit niet met de hand te doen. Het getoonde nummer vertegenwoordigt uw gemiddelde hartslag en maakt berekening overbodig.