Adviezen

Apicale bulleuze longziekte


Bullous Long Disease is de meest voorkomende vorm van emfyseem. Het is een ziekte die wordt gekenmerkt door abnormale en vergrote luchtruimten in de longen, samen met de verslechtering van alveolair weefsel, dat in feite longweefsel is dat de wanden tussen luchtzakken vormt. De term "apicaal" betekent eenvoudig dat de ziekte zich in het bovenste deel van de longen bevindt.

Bepalen van kenmerken van bulleuze longziekte

De manier waarop bulleuze longziekte verschilt van andere emfyseemziekten is dat de vergrote luchtgevulde ruimtes tussen het alveolaire weefsel bestaan ​​uit kleine blaren die "bullae" worden genoemd. Elke bulla heeft een diameter van meer dan 5 mm en is gevuld met vloeistof in de dunne membraanwanden van de bulla. Wat deze bullae zo gevaarlijk maakt, is dat ze veel ruimte innemen en voorkomen dat de longen zich op de juiste manier extraheren en samentrekken, waardoor het uiterst moeilijk is om te ademen.

Bloed heeft zuurstof nodig

Zonder dat de longen zich goed kunnen uitbreiden en samentrekken, kunnen de longen niet zoveel zuurstof opnemen als nodig is. Dat levert niet alleen een probleem op voor onze luchttoevoer, maar het creëert nog een probleem doordat het de bloedstroom niet voldoende zuurstof geeft. Ons bloed heeft zuurstof nodig om voedingsstoffen te verbranden en onze cellen energie te geven om te overleven.

Oorzaken van bulleuze longziekte

De meeste mensen met bulleuze longziekte roken sigaretten. Het is een bewezen feit dat roken de ontwikkeling van bullae veroorzaakt en ook andere longziekten kan veroorzaken, zoals chronische bronchitis en ademhalingsbronchitis-gerelateerde interstitiële longziekte. Mensen die ook marihuana gebruiken, zijn gekoppeld aan de bulleuze longziekte. Het feit dat marihuanagebruikers veel langer inademen en rook in hun longen houden dan tabaksgebruikers maakt hen vatbaarder voor de ziekte.

Het roken van sigaretten is niet de enige oorzaak voor bulleuze longziekte. Er zijn gevallen geweest waarin mijnwerkers en andere aan steenkool gerelateerde werknemers de ziekte hebben opgelopen.

Symptomen

Emfyseem bullae kan veel ademhalingsproblemen veroorzaken, waaronder kortademigheid. Ook kunnen mensen met deze ziekte gemakkelijk vermoeid raken tijdens lichamelijke activiteiten, omdat het lichaam niet de normale hoeveelheid zuurstof kan opnemen die het nodig heeft.

Bullous Long Disease kan ook leiden tot alle soorten infecties, daarom moeten de meeste mensen die met de ziekte worden behandeld antibiotica gebruiken.

Behandelingen

Behandelingen voor deze ziekte kunnen variëren. Chirurgie wordt voorgeschreven voor mensen met emfyseem bullae, maar degenen die symptomen van chronisch hoesten hebben, willen misschien inademen therapie zoals ipratropiumbromide. Steroïde therapie is ook een populaire behandeling voor de longziekte, maar is slechts een startpunt voor andere behandelingen. Al met al, ongeacht de behandeling die is voorgeschreven, is de eerste stap om de ziekte te overwinnen stoppen met roken.