Adviezen

Hoe krijgen ballerina's lange magere lichamen?

Hoe krijgen ballerina's lange magere lichamen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ballet is een lichaamsgerichte kunstvorm, en de maillots en maillots leggen elke bocht en spier bloot. Lange, magere benen zijn legendarisch, vooral op de iconische "Balanchine ballerina." Ballerina's gebruiken beproefde strategieën om benen en torso's te vormen, en je hoeft jezelf niet te verhongeren of in een dansstudio te wonen voor een lichaam dat van Giselle of de Sugar Plum Fairy zou kunnen zijn.

Core Conditionering

Lange, magere benen en romp zijn afhankelijk van hoge energie, uithoudingsvermogen en de kern. Dansers zijn atleten, uitstekend geconditioneerd en getraind voor uithoudingsvermogen. Een fitnessplan om je een balletlichaam te geven begint met aerobe conditionering om je metabolisme te stimuleren, voornamelijk vet te verbranden in plaats van spieren en het uithoudingsvermogen te vergroten om je actief en blessurevrij te houden. Dansen zelf kan je een goede cardiotraining geven, maar welke aerobe routine je ook kiest, selecteer oefeningen die zullen helpen om het evenwicht en de flexibiliteit te verbeteren en de aandacht op je kern te richten. Juilliard School fysiotherapeut directeur Katy Keller beveelt aan je bekken te stabiliseren met diepe kernspieroefeningen. Sterke buikspieren en heupen creëren een langere lijn voor dansers door de greep van de buitenkant van het been te elimineren. Een krachtige kern is de sleutel tot de vloeiende beweging die bijdraagt ​​aan een slank uiterlijk.

De Pilates-optie

Er is een reden waarom je zoveel dansers vindt in Pilates-klas. Joseph Pilates ontwierp zijn oefenprogramma om lange, magere spieren te creëren en de trainingen op de mat bouwen kracht op zonder bulk. Auteur van "The Dancer's Way" en voormalig New York City-balletdanseres Linda Hamilton beveelt Pilates aan de grote spiergroepen in de benen te strekken. Cirkels met één been op een mat werken je heupen, buikspieren, hamstrings en binnen- en buitendijen. De stretch met één been daagt de buikspieren en obliques uit, strekt de hamstrings en werkt de heupflexoren terwijl je het been sterk verlengt en de tenen richt. De wervelkolom strekt naar voren verlengt de wervelkolom, trekt de buikspieren aan en strekt de hamstrings. Zijwaartse trap naar voren trimt je billen, verlengt je benen en buigt je enkels.

Ballet Barre Body

Gebruik de precieze, gecontroleerde bewegingen van ballet om je benen en onderlichaam te versterken en verlengen. RelevГ © s, balancerend op één been en de hiel optillen en laten zakken, betrek je dijen, buikspieren en kuiten. Probeer een passГ ©, voor slankere, sterkere bilspieren en dijen. Terwijl je op een mat op je zijde ligt, concentreer je op het gebarenbeen terwijl je je puntige tenen op het steunbeen schuift en vervolgens het werkbeen naar het plafond uitstrekt. Een attitude-lift zittend op een mat werkt bilspieren, binnenste dijen en heupflexoren. Rond de jambe Г terre is een sterk punt door het verlengde been en de voet terwijl de tenen gecontroleerde cirkels op de vloer maken voor verlenging en versterking van heup tot teen. Een barre routine in een sportschool zou quadwerk moeten overslaan ten gunste van het oefenen van binnendijen, kuiten en knieën met kleine verstevigende bewegingen.

Dansersdieet

Ballet vereist zoveel harde uren van lessen, repetities en uitvoeringen dat gewicht behouden een probleem kan zijn voor professionals zoals Wendy Whelan, hoofddans bij het New York City Ballet. Maar als je lang en slank wilt zijn, probeer dan geen honger om de dunste solisten na te streven. Vetarm is een gezond wachtwoord voor een afslankdieet. Voeding overtreft calorieën, zelfs voor gewichtsverlies, dus breng je inname in evenwicht met matige porties complexe koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetten. Vergeet niet dat de minst bewerkte granen je vezels en langdurige energie geven om hongerpijn en vermoeidheid te voorkomen. Geniet van een dansersontbijt van staalgesneden havermout en heel fruit. Eet veel groenten, calcium uit magere zuivelproducten, eiwitten uit peulvruchten, noten, bonen en magere kalkoen of vis. Blijf gehydrateerd tijdens je trainingen terwijl die mooie, strakke lijnen verschijnen.