Adviezen

Amandelmelk versus magere melk

Amandelmelk versus magere melk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Niet zo lang geleden was je enige alternatief voor koemelk soja of rijstmelk. Nu zijn er een aantal verschillende melkalternatieven, waaronder amandelmelk. Als u overweegt uw magere melk in te ruilen voor amandelmelk, kan het kennen van de voedingsverschillen u helpen beslissen welke beter bij uw dieet past.

Wil je je eigen amandelmelk maken? Het is makkelijk! Probeer dit recept voor het maken van zelfgemaakte amandelmelk.

De calorieën vergelijken

Als u uw calorieën in de gaten houdt, wilt u misschien amandelmelk proberen. Een portie ongezoete originele amandelmelk bevat 30 calorieën, terwijl dezelfde portie magere melk 80 calorieën bevat. Zelfs sommige gezoete versies van amandelmelk bevatten minder calorieën dan magere melk, met slechts 60 calorieën per portie van 1 kop.

Als u echter van gearomatiseerde amandelmelk houdt, controleert u het etiket; calorieën variëren van 90 calorieën tot 120 calorieën per portie van 1 kopje.

Een blik op eiwitten, koolhydraten en vet

Als je meer probeert te krijgen eiwit in uw dieet, wilt u misschien vasthouden aan magere melk. Een portie van 1 kop niet-vette koemelk bevat 9 gram eiwit, terwijl dezelfde portie ongezoete originele amandelmelk slechts 1 gram heeft.

De hoeveelheid koolhydraten in magere melk varieert niet, maar het doet in amandelmelk, afhankelijk van de fabrikant en de smaak. Een portie magere melk van 1 kop bevat 8 gram koolhydraten, terwijl de hoeveelheid in een kop amandelmelk varieert van minder dan 1 gram tot 22 gram.

Magere melk is vetvrij, terwijl de hoeveelheid vet in een kopje amandelmelk varieert van 2 gram tot 3 gram.

Voeding voor je botten

Zuivelproducten zijn een belangrijke bron van calcium en vitamine D, die je nodig hebt voor gezonde botten. Bij het zoeken naar een alternatief voor melk, zoals amandelmelk, is het belangrijk om vervangers te vinden die met deze voedingsstoffen zijn versterkt.

Een portie magere melk met 1 kop voldoet aan 32 procent van de dagelijkse waarde voor calcium en 30 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine D. Dezelfde portie amandelmelk voldoet aan 45 procent van de dagelijkse waarde voor calcium en 25 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine D.

Kalium en vitamine E

Magere melk is ook een belangrijke bron van kalium en bevat 419 milligram per portie van 1 kopje. Kalium in voedsel speelt een rol bij het helpen verlagen van de bloeddruk door de effecten van natrium te verminderen, volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2010. De hoeveelheid kalium in amandelmelk varieert van 35 milligram tot 180 milligram per portie van 1 kop.

Amandelmelk is een rijke bron van vitamine E, goed voor 45 tot 50 procent van de dagelijkse waarde per portie. De hoeveelheid vitamine E in ondermelk is te verwaarlozen. Als antioxidant beschermt vitamine E uw cellen en lichaam tegen schade door vrije radicalen, stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze een rol spelen bij veroudering.

Hoe maak je zelfgemaakte amandelmelk (je zult nooit meer een winkel gekocht willen hebben!)

Het is zo gemakkelijk om thuis je eigen amandelmelk te maken. Je moet dit heerlijke recept proberen! Vertrouw ons - uw koffie, thee en ontbijtgranen zullen gelukkig zijn.