Adviezen

Hoe leeftijd invloed heeft op rusthartslag

Hoe leeftijd invloed heeft op rusthartslag


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw hartslag in rust is een belangrijk getal om te weten met betrekking tot uw algemene gezondheid. Het is belangrijk dat uw rusthartslag gedurende uw hele leven wordt gecontroleerd, zodat u naarmate u ouder wordt, ongunstige aandoeningen, zoals hoge bloeddruk en hartaandoeningen, kunt vangen en behandelen. U kunt de effecten die veroudering heeft op uw hartslag in rust vaak verhelpen door uw dieet te veranderen en actiever te worden.

Rustende hartslag

Je hartslag in rust is het aantal keren dat je hart klopt wanneer je lichaam inactief is. Het normale hartslagbereik in rust voor een gezonde volwassene is van 60 tot 100 slagen per minuut (BPM). Actieve volwassenen die in vorm zijn, kunnen een gezonde hartslag in rust hebben vanaf 40 BPM. Een langzamere hartslag in rust duidt op een sterk, gezond hart dat bloed door het lichaam kan pompen met minder, krachtigere slagen in tegenstelling tot een minder efficiënt hart dat vaker moet pompen om bloed door het lichaam te verdelen.

Effecten van veroudering op uw rusthartslag

Je hart breidt zich uit en trekt samen voor elke hartslag. Richard Schulz, PhD, legt in "The Encyclopedia of Aging: Fourth Edition" uit dat je hart zijn elasticiteit verliest naarmate je ouder wordt, wat resulteert in zwakkere expansies en contracties. Naarmate je ouder wordt, is je lichaam ook vatbaarder voor stijve, verstopte slagaders die de bloedstroom vanuit het hart blokkeren, waardoor het vaker moet pompen en hartslagen aan je rusthartslag toevoegen.

Oefeningseffecten op rusthartslag

Je hart is een spier, en net als andere spieren in je lichaam, bouwt een sterker hart op. Net zoals het bankdrukken werkt en een sterkere borst opbouwt, verhoogt aerobe oefening je hartslag en werkt het hart. De American Heart Association beveelt 150 minuten matige intensiteitstraining of 75 minuten krachtige intensiteitstraining per week aan om uw hart te versterken.

Uw rusthartslag controleren

U kunt uw rusthartslag vinden door eenvoudig uw pols te controleren. U kunt uw arts het voor u laten meten, een machine in de apotheek laten gebruiken of het zelf controleren. Om uw rusthartslag zelf te controleren, plaatst u uw middel- en wijsvinger in uw nek aan de zijkant van uw luchtpijp en telt u het aantal slagen in 15 seconden. Vermenigvuldig uw pols-telling met vier om uw slagen per minuut te berekenen.