Adviezen

Wat zijn de voordelen van Front Raises met halters?

Wat zijn de voordelen van Front Raises met halters?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dumbbell front-raises zijn een spieropbouwende beweging die je schouders raakt. Naast een betere spierdefinitie en er beter uitzien in een tanktop, kunnen sterkere schouders helpen bij het verbeteren van uw functionele vaardigheden, zoals het tillen van een zwaar object. Als je de vorm van de voorste lift naar beneden hebt, kun je deze toevoegen aan je normale routine voor gewichtheffen. Overleg altijd met uw arts voordat u begint met gewichtheffen om er zeker van te zijn dat u gezond genoeg bent.

De oefening

De dumbbell front raise houdt het optillen van twee halters op schouderhoogte in. Kies een gewicht waarmee u 10 tot 12 herhalingen kunt uitvoeren om de oefening uit te voeren. Ga staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en een halter in elke hand met je handpalmen naar je lichaam gericht. Je buik moet worden vastgezet en ingestopt, hoofd naar voren gericht en schouders ontspannen. Adem diep in en adem uit terwijl je de gewichten voor je optilt en stopt wanneer je gewichten op schouderhoogte zijn. Misschien wilt u uw ellebogen licht gebogen houden om te voorkomen dat de armen worden vergrendeld die spanning kunnen veroorzaken. Bedien de halters terwijl je ze naar je benen laat zakken. Herhaal de oefening 10 tot 12 keer, rust 30 seconden en voer een of twee extra sets uit.

Afgezwakte spieren

Je voorste deltoïde spieren of de voorkant van je schouders, zijn de belangrijkste spiergroep die via de front-raise met halters traint. Gestemde schouderspieren geven definitie voor de bovenkant van de armen waar je hard voor werkt, wat betekent dat je er beter uitziet in een tanktop en / of t-shirt. Door regelmatig te oefenen en cardiovasculaire oefeningen om vet te verbranden, kunt u beginnen met spierdefinitie.

Verbeterde functionele mogelijkheden

Sterke schouders zijn niet alleen voor het uiterlijk alleen. Ze helpen je ook bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, in het bijzonder het optillen van objecten, volgens de Sports Injury Clinic. Van het plaatsen van iets zwaars op een plank tot het vervoeren van dozen wanneer u of een vriend besluit te bewegen, sterke schouders geven u het functionele vermogen en de kracht om op te tillen. Dit kan ook het risico op letsel door overbelasting minimaliseren tijdens een poging een zwaar voorwerp op te tillen of een voorwerp in de lucht te vangen.

Versterk stabiliserende spieren

Terwijl het halterfront vooral gericht is op de schouderspieren, zijn dit niet de enige spieren die via de oefening worden bewerkt. De oefening gebruikt ook de spieren van je bovenrug als stabiliserende spieren, wat betekent dat ze betrokken zijn bij je deltoïden bij het tillen van de halters. Voorbeelden van spieren in je bovenrug werkte onder andere je trapezius, rotator manchet en erector spinae spieren. De oefening werkt ook de voorkant van je arm- en borstspieren, inclusief de biceps en borstspieren. Omdat je buikspieren bezig zijn om je lichaam stabiel te houden terwijl je het gewicht verhoogt, gebruik je ook je schuine en dwarse buikspieren aan de voorkant van je buik.