Info

Hoe uw vetverbrandingszone te berekenen


Wanneer uw doel gewichtsverlies is, wilt u ervoor zorgen dat de moeite die u doet resultaat oplevert. Hoewel het goed is om te weten hoeveel calorieën een bepaalde oefening per uur zou moeten verbranden, krijg je die geschatte resultaten niet tenzij je met een bepaald intensiteitsniveau werkt. Een eenvoudige manier om te leren hoe intens u traint, is door uw hartslag te controleren - die aangeeft hoe hard uw hart klopt. Om dit te doen, doe je een eenvoudige berekening om je maximale hartslag te bepalen en gebruik je dat getal om je optimale hartslag voor gewichtsverlies te bepalen.

Stap 1

Trek uw leeftijd af van 220, als u een man bent. Richtlijnen uit 2010 moedigen vrouwen aan om een ​​iets andere berekening te maken; vermenigvuldig eerst je leeftijd met 0,88 en trek dat getal vervolgens af van 206. Dit is je maximale hartslag.

Stap 2

Vermenigvuldig uw maximale hartslag met 0,5. Door MayoClinic.com beschouwd als een "lage intensiteit" hartslag, vertegenwoordigt dit cijfer de onderkant van uw vetverbrandingszone. Met andere woorden, je wilt niet dat je hart langzamer klopt dan dit aantal om vetverbrandende voordelen te behalen. Omdat zowel de tijdsbesteding als de intensiteit van de oefening bijdragen aan vetverbranding, stelt MayoClinic.com voor om naar deze vetarme zone met lage intensiteit te streven als je net begint met een fitnessroutine en vervolgens geleidelijk je intensiteit te verhogen terwijl je beter in vorm komen. Door je aan een training met een lagere intensiteit te houden, kun je er langer bij blijven zonder vermoeid te raken.

Stap 3

Vermenigvuldig uw maximale hartslag met 0,7. Dit is uw "matige intensiteit" -zone, die ideaal is voor vetverbranding. Naarmate je beter in vorm komt, kun je naar deze hartslag streven en toch de voordelen van vetverbranding krijgen.

Stap 4

Vermenigvuldig uw maximale hartslag met 0,85. Volgens MayoClinic.com moet je tijdens het sporten niet boven dit percentage gaan, maar als je binnen de veilige grenzen van de zone met hoge intensiteit blijft, kun je de meeste calorieën verbranden en dus het meeste vet verbranden. Trainen met je maximale hartslag is moeilijk voor een lange periode, omdat dat niveau van inspanning snel kan leiden tot uitputting.

Stap 5

Neem je polsslag, nu je weet naar welke hartslag je streeft. Stop in het midden van je training en plaats je wijsvinger en middelvinger onder je kin, net links of rechts van je luchtpijp. Tel het aantal tellen gedurende 15 seconden en vermenigvuldig dat aantal met 4 om je huidige hartslag te krijgen. Vergelijk dat met de zones met lage, gemiddelde en hoge intensiteit die je hebt berekend om te bepalen of je in de vetverbrandingszone blijft. Als u dat niet bent, versnelt of vertraagt ​​u uw training en neemt u uw pols opnieuw.