Adviezen

Kun je bifocale contactlenzen met astigmatisme dragen?

Kun je bifocale contactlenzen met astigmatisme dragen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In het verleden, als je astigmatisme had en bifocale cellen nodig had, kon je alleen een bril dragen. Vooruitgang in contactlenzen betekent dat er zelfs onder beide omstandigheden keuzes zijn die verder gaan dan een bril.

Astigmatisme

Bij astigmatisme is het hoornvlies (lens) van het oog langwerpig in plaats van rond. Het gaat meestal gepaard met problemen met het gezichtsvermogen, zoals bijziendheid of verziendheid, corrigeerbaar met een bril, contacten of een operatie. Volgens de American Optometric Association hebben de meeste mensen een zekere mate van astigmatisme.

Contacten voor astigmatisme

Contacten die worden gebruikt om problemen met het gezichtsvermogen bij mensen met astigmatisme te behandelen, zijn starre gasdoorlatend (RGP), torisch en zacht. Het gebruikte type hangt af van de ernst van het astigmatisme, met zachte lenzen die worden gebruikt voor het minst ernstige astigmatisme. Alles kan worden voorgeschreven voor mensen die bifocale dieren nodig hebben.

Soorten lenzen

RGP-lenzen zijn stevig en vormen naar het oog om het hoornvlies te hervormen. Zachte lenzen zijn gemaakt van dun plastic of siliconen. Torische lenzen kunnen worden gemaakt van zacht of RGP-materiaal en zijn verzwaard zodat ze niet op het oog kunnen roteren.

Bifocale en multifocale contacten

Bifocale contacten hebben twee vermogens (recepten) per lens, en multifocale contacten hebben twee of meer recepten per lens. De voorschriften zijn in lagen, gestapeld (zoals een bifocale bril) of rond van het midden naar de buitenkant van de lens.

Bifocale en astigmatisme

RGP-torics worden vaak voorgeschreven voor mensen met astigmatisme die bifocale cellen nodig hebben - het stevige RGP-materiaal helpt elk recept op de juiste plaats in het oog te houden. Minder ernstig astigmatisme kan worden behandeld met regelmatige zachte bifocale of multifocale contacten.