Adviezen

Wat maakt het verschil in hersteltijd van de hartslag na een training?

Wat maakt het verschil in hersteltijd van de hartslag na een training?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Snellere hersteltijden van de hartslag na een training geven aan dat u gezond en fit bent. U bent volledig hersteld wanneer uw hartslag terugkeert naar de hartslag vóór het sporten, maar hoe snel uw hartslag daalt in de eerste minuut nadat u stopt met trainen, is verreweg de belangrijkste hartslagmeting na de training. U kunt uw herstelhartslag en hersteltijd verbeteren door uw conditie te verbeteren, minder intensief te trainen en uw routine na de training te verbeteren.

Train hartslag

Een gezonde hartslag tijdens het sporten is 60 tot 85 procent van uw maximale hartslag, dat is 220 hartslagen per minuut minus uw leeftijd. Als uw hartslag lager is, oefent u niet intensief genoeg om uw cardiovasculaire conditie te verbeteren. Als uw hartslag hoger is, loopt u het risico dat u een te grote last op uw hart legt, volgens een uitnodiging voor gezondheid. Als u 35 jaar oud bent, moet uw trainingshartslag 111 tot 157 hartslagen per minuut zijn. Uw trainingshartslag zou 105 tot 149 hartslagen per minuut moeten zijn als u 45, 99 tot 140 hartslagen per minuut bent als u 55 bent, en 93 tot 132 hartslagen per minuut als u 65 bent.

Herstelhartslag

Fysiek fit mensen herstel tijd van de hartslag is sneller dan minder fit mensen hersteltijd omdat hun cardiovasculaire systemen efficiënter en sneller aanpassen aan krachtige oefening, volgens een rapport van de Federal Aviation Administration. U kunt uw conditie berekenen door uw pols te nemen tijdens uw training en een minuut na uw training. Uw herstelpercentage is het verschil tussen de twee hartslagen gedeeld door 10. Het is vier als uw trainingshartslag 120 is en uw herstelhartslag 80. Uw fysieke conditie is uitstekend als uw herstelpercentage hoger is dan zes, uitstekend als uw herstelpercentage is tussen vier en zes, goed als het aantal drie tot vier is, redelijk als het aantal twee tot drie is, en slecht als het aantal minder dan twee is.

Waarschuwing

U moet een arts raadplegen als uw herstelpercentage 1,2 of lager is. Een studie van de Cleveland Clinic Foundation die werd gepubliceerd in het New England Journal of Medicine concludeerde dat mensen wier hartslag één minuut na het sporten 12 of minder hartslagen per minuut was dan hun hartslag, vier keer meer kans hadden om binnen zes jaar te overlijden dan mensen bij wie de hartslag na de training sneller daalde.

Trainingsintensiteit

Uw hartslag zou langzamer moeten dalen na de eerste minuut na de training. Volgens het FAA-rapport moet het ongeveer 30 minuten na uw training gelijk zijn aan uw hartslag vóór de training. Een hartslag boven 120 hartslagen per minuut vijf minuten na je training betekent dat je te intensief traint en je volgende training minder intens zou moeten zijn, dus je hersteltijd van de hartslag verbetert, schrijft expert Kenneth Cooper. Verbeterde fitness verkort je hersteltijd op de lange termijn, maar je moet niet proberen je conditie te snel te verbeteren.

Routine na de oefening

Je kunt ook je hersteltijd van de hartslag verbeteren door na je training goed af te koelen. Als je abrupt stopt met oefenen, blijft je bloed onder je middel en circuleert het niet goed naar je hersenen en hart, schrijft Cooper. Langzaam lopen gedurende ten minste vijf minuten in plaats van abrupt stoppen, vermindert uw risico op hartafwijkingen, waaronder een hartaanval.

Middelen