Adviezen

Verschillende kleuren blobs & vormen in Vision

Verschillende kleuren blobs & vormen in Vision


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het zien van zwarte vlekken of kleuren in je zicht kan beangstigend zijn, maar er kunnen een aantal oorzaken zijn, waarvan sommige onschadelijk zijn.

Zwarte vlekken

Zwarte vlekken en vormen in uw gezichtsvermogen, met name in slechts één oog, kunnen een teken zijn van een netvliesloslating, een aandoening die permanent gezichtsverlies kan veroorzaken als deze niet wordt behandeld. Onthechtingen kunnen plotseling optreden als u in de ogen wordt geraakt, maar ze kunnen ook gebeuren zonder duidelijke uiterlijke oorzaak.

Kleurrijke vlekken

Als u kleuren en kleurrijke vlekken in uw visie ziet die rond de randen lijken te blijven, ervaart u mogelijk een visuele migraine. Deze kunnen gepaard gaan met of voorafgaan aan hoofdpijn of migraine, maar ze kunnen ook alleen gebeuren. Gewoonlijk duren deze visuele migraine 5 tot 10 minuten en verdwijnen dan zonder blijvende effecten.

Diagnose van het probleem

Neem contact op met uw oogarts als u verlies van het gezichtsvermogen of veranderingen in uw gezichtsvermogen ervaart. Hij, of zijn staf, zal uw zicht en de druk in uw ogen controleren en vervolgens uw pupillen verwijden met speciale druppels. Hierdoor kan hij in je oog kijken en de oorzaak van de verandering in je zicht bepalen.

Behandeling

De behandeling hangt af van de oorzaak van de kleurrijke vlekken in uw visie. Als u visuele migraine heeft ervaren, zijn er geen behandelingen, maar zijn er ook geen resteffecten. Als u een netvliesloslating heeft, wordt u doorverwezen naar een retinaspecialist voor chirurgisch herstel.

Overwegingen

De enige manier om te weten wat de kleurrijke vlekken en vormen in uw visie betekenen, is door een oogarts uw ogen te laten onderzoeken wanneer ze zijn verwijd. Neem onmiddellijk contact op met uw oogzorgverlener als u zich zorgen maakt over veranderingen in uw gezichtsvermogen.