Adviezen

Een gebruikte loopband doneren


Of u nu uw thuisgymnastiek opwaardeert of uw loopband meer een kledingrek is geworden dan een trainingsapparaat, er zijn verschillende manieren om het aan een waardig doel te schenken. Zolang de loopband in goede staat verkeert, is er waarschijnlijk iemand in uw gemeenschap die veel baat heeft bij de donatie. Dergelijke donaties zijn meestal aftrekbaar van de belasting, dus terwijl u anderen helpt fit te blijven, kunt u ook wat geld besparen.

Stap 1

Test de loopband en zorg ervoor dat deze in goede staat verkeert. Probeer alle verschillende functies, zoals de hellingsfunctie en vooraf ingestelde programma's, zodat u de ontvangers een nauwkeurige beschrijving van de mogelijkheden van de loopband kunt geven. Reinig de apparatuur zodat deze vrij is van stof en ander vuil dat zich na verloop van tijd heeft verzameld.

Stap 2

Neem contact op met uw plaatselijke schooldistrict om te zien of een van de middelbare scholen in uw omgeving een loopband zou kunnen gebruiken voor gymlessen of sportteams. Budgetten voor atletische programma's kunnen klein zijn en een gebruikte loopband kan zeer welkom zijn.

Stap 3

Zet de loopband af bij Goodwill of het Leger des Heils in jouw stad. Deze organisaties verkopen donaties door en gebruiken het geld voor verschillende individuele en gemeenschapsprogramma's. Sommige organisaties zoals deze halen de apparatuur zelfs bij u thuis op, wat u de transporttijd en moeite bespaart.

Stap 4

Bel de plaatselijke jongens- en meisjesclubs, YMCA of buurthuis in uw omgeving. Dit soort organisaties werken op verschillende manieren met kinderen samen, onder meer door hen het belang van fysieke fitheid te leren.

Stap 5

Demonteer de loopband op een manier die het transport vergemakkelijkt; sommige loopbanden die voor thuis zijn gemaakt, kunnen eenvoudig worden opgevouwen tot een compacter armatuur. Anders zijn loopbanden meestal groot en passen ze waarschijnlijk niet in de meeste auto's; een SUV, pick-up of bestelwagen lenen of huren als u de loopband naar de donatielocatie brengt.

Stap 6

Vraag een belastingontvangstbewijs van de donatieontvanger en voor alle kosten die tijdens het donatieproces zijn gemaakt, zoals het huren van een vrachtwagen. Schat de waarde van de loopband op basis van zijn leeftijd, staat en hoeveel deze is gebruikt terwijl u in uw bezit bent. Bewaar de kwitantie met uw inkomstenbelastingdocumenten; door de schenking kunt u inkomstenbelasting aftrekken voor de loopband. Overleg met uw accountant over uw persoonlijke inkomstenbelasting en inhoudingen.