Adviezen

Trainen met vrienden versus alleen trainen

Trainen met vrienden versus alleen trainen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel mensen merken dat ze zich vaker aan een oefenprogramma houden als ze aan het sporten zijn met een vriend of familielid. De voordelen van iemand om mee te oefenen omvatten uw humeur, energieniveau, gewichtsverlies en algehele gezondheid. Als je geen vriend hebt om mee naar de sportschool te gaan, bieden veel steden clubs die je koppelen aan iemand met vergelijkbare doelen en interesses.

Gewichtsverlies

Gewichtsverlies treedt op wanneer u meer calorieën verbrandt dan u verbruikt. Elk type lichamelijke activiteit verbrandt calorieën, inclusief lichaamsbeweging. In combinatie met een caloriearm maaltijdplan helpt oefening u waarschijnlijk om af te vallen. Dit is mogelijk, of u nu alleen of met een vriend sport. Een groepssessie kan echter voordeliger zijn dan een solo-sessie. Mensen die trainen met een partner verliezen tot 10 extra pond dan als ze alleen sporten, volgens Motley Health. Trainen met een partner kan ook je motivatie verhogen, volgens L.A. Fitness. Vrienden moedigen je aan wanneer je het nodig hebt en helpen je te focussen op je doelstellingen voor gewichtsverlies.

Intensiteit

Trainen met een vriend vermindert gevoelens van vermoeidheid en verhoogt de energie, volgens een studie uit 2011 gepubliceerd in het "American Journal of Health Behaviour". In vergelijking met alleen sporten verhoogt het sporten met een vriend de intensiteit van een trainingssessie en helpt het je om langere tijd door te gaan. Samen trainen kan een vriendelijke competitie beginnen, waarmee je jezelf harder kunt pushen dan wanneer je alleen zou trainen.

Verantwoording

Als je alleen traint, stelt het niemand teleur wanneer je een sessie overslaat. Maar als u met een partner traint, wordt u verantwoordelijk voor het verschijnen op de afgesproken tijd. Het hebben van een vaste tijd om te oefenen met een vriend of familielid helpt ervoor te zorgen dat je opdagen en dat je op tijd aankomt. Als u geen trainingspartner hebt, biedt een ontmoeting met een trainer vergelijkbare voordelen.

Humeur

Oefening is goed voor het verhogen van de gemoedstoestand en het verminderen van stress, effecten die worden versterkt wanneer u met een vriend traint, volgens het "American Journal of Health Behaviour". Bovendien hebben vrienden de neiging om meer te sporten tijdens het sporten, wat de motivatie verhoogt en de kans verkleint dat je je sessie overslaat. Het hebben van een oefenpartner geeft je de kans om elkaars leven in te halen terwijl je aan het trainen bent. Volgens groepsoefeningen kunnen je hersenen ook meer endorfines vrijgeven, volgens L.A. Fitness. Dit helpt je door moeilijke soorten oefeningen te komen door pijn te verminderen en goede gevoelens te verbeteren.