Adviezen

De beste oefeningen om zadeltassen op uw dijen kwijt te raken


Net zoals je niet kunt kiezen waar je aankomt, kun je je niet richten op een specifiek lichaamsdeel voor gewichtsverlies. Sommige vrouwen worden dik in hun buik, terwijl anderen hun dijen, heupen en billen als een probleemgebied beschouwen. Overmatig vet op de buitenste dijen, ook wel zadeltassen genoemd, komt veel voor bij peervormige vrouwen. Om dit vet te verminderen, eet een verstandig dieet en neem een ​​combinatie van cardiovasculaire en krachttraining op. Naarmate je vet van je hele lichaam verliest, worden je zadeltassen uiteindelijk ook kleiner.

Cardiovasculaire Oefening

Cardiovasculaire oefening is essentieel als u gewicht van uw dijen wilt verliezen, omdat het helpt om calorieën te verbranden. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention kan vijf uur per week matige tot intense cardio je gezondheid enorm ten goede komen. Voer een oefening uit die het onderlichaam activeert, zoals hardlopen op een loopband, fietsen op een hometrainer of een elliptische machine gebruiken. Houd een tempo aan dat je doet zweten, maar je toch laat praten. Neem voor extra verbranding de trap in plaats van de lift of parkeer verder weg van je bestemming en loop de rest van de weg.

Krachttraining

Het verhogen van het totale spierweefsel is belangrijk als u uw zadeltassen wilt verliezen, omdat spieren uw metabolisme in rust versnellen en meer calorieën verbranden dan vet. De CDC beveelt krachttraining aan op minstens twee dagen van de week. Gebruik losse gewichten en gewichtsmachines voor weerstand, of gebruik soepblikken, met water gevulde flessen of uw eigen lichaamsgewicht als een betaalbaar alternatief voor een training thuis. Voer maximaal drie sets van acht tot 12 herhalingen uit. Om een ​​plateau te voorkomen, verhoogt u het gewicht wanneer de laatste herhaling van elke set niet meer uitdagend is.

Beste oefeningen: squats

Squats richten zich voornamelijk op de voor- en achterkant van de dijen en de billen. Naast standaard squats waarbij je je lichaam laat zakken alsof je in een stoel wilt zitten, voer je squats met één been uit voor een grotere uitdaging, of probeer je standaard squadrons met afwisselend zijbeenliften om echt op het probleemgebied te richten. Kijk altijd recht vooruit, trek je buik aan, houd je rug recht en laat je knieën niet langs je tenen bewegen. Gebruik je lichaamsgewicht voor weerstand en werk je omhoog om drie sets van 12 herhalingen te voltooien.

Beste oefeningen: Lunges

Lunges richten zich op dezelfde spiergroepen als squats, maar ze isoleren elk been voor een grotere uitdaging. Als je een beginner bent, voer dan stationaire lunges uit om de juiste vorm te leren voordat je lunges of lunges met meerdere vlakken gaat maken. Laat je lichaam altijd recht naar beneden zakken, trek de buikspieren aan en laat de knie van je voorbeen niet voorbij je tenen gaan. Voer drie sets van voldoende lunges uit om je beenspieren volledig te vermoeien. Om de uitdaging verder te vergroten, houdt u tijdens uw oefening een halter in elke hand.

Overwegingen

Als u al een medische aandoening heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint. Eet naast lichaamsbeweging een voedzaam dieet met volle granen, een verscheidenheid aan groenten en fruit, magere eiwitten en magere zuivelproducten. Vermijd het consumeren van overmatige lege calorieën. Houd uw trainingsroutine uitdagend, maar ga in uw eigen tempo. Naarmate u sterker wordt, verhoogt u geleidelijk uw trainingsintensiteit. Huur een personal trainer in om je vorm te volgen en je verschillende oefeningen te tonen die op zadeltassen zijn gericht.

Middelen