Adviezen

Hoe verzakkende beenhuid te verstevigen

Hoe verzakkende beenhuid te verstevigen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Loszittende of slappe huid op de benen wordt vaak veroorzaakt door snel gewichtsverlies, maar overmatige blootstelling aan de zon en veroudering kunnen ook bijdragen aan een slappe huid. Na gewichtsverlies, vooral als het snel was, kunnen de elastine en collageen in de huid worden afgebroken waardoor deze verzakt. Deze natuurlijke huidvezels kunnen ook afbreken naarmate je ouder wordt. Verschillende crèmes en serums, oefeningen en andere behandelingen kunnen helpen de slappe beenhuid te verminderen of op zijn minst het uiterlijk te verminderen.

Oefening

Wanneer de huid doorhangt in de benen, kan het opbouwen van de onderliggende spieren de huid helpen versterken en uw benen een strakker uiterlijk geven. Joggen of fietsen gedurende minstens 30 minuten per dag drie tot vier dagen per week zijn beide goede beenoefeningen. Squats en beenliften kunnen helpen je bilspieren en beenspieren aan te spannen. Doe elke dag twee of drie sets van 10 tot 15 herhalingen.

Crèmes en lotions

Vitamine E, vitamine C en alfa-hydroxyzuur hebben allemaal huidverstevigende eigenschappen. Bovendien zijn kokosolie en sheaboom of cacaoboter allemaal uitstekende middelen om vocht in de huid aan te vullen. Als je een slappe huid hebt die niet in plooien van je benen hangt, kan het zijn dat het combineren van een nieuwe vochtinbrengende crème met sommige of al deze eigenschappen met regelmatige lichaamsbeweging je huid steviger kan maken. Veel water drinken kan ook helpen je huid te hydrateren, waardoor het er voller uitziet.

Niet-chirurgische behandelingen

Er zijn verschillende manieren om huidverstrakking te benaderen met een dermatoloog als beweging en crèmes falen. Er zijn verschillende procedures beschikbaar voor huidverstrakking zonder plastische chirurgie. Hoewel sommige hiervan meer geschikt zijn voor gezichtstoepassingen, kunnen ze worden aangepast voor de benen. Volgens de American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) werkt radiofrequentie op dezelfde manier als uw magnetron. Het warmt je huid voldoende op om versteviging te stimuleren. Pulserende lichtbehandelingen kunnen ook uw huid repareren door het licht om te zetten in warmte. Raadpleeg een dermatoloog om te bepalen of een van deze voordelen kan hebben voor uw huid.

Chirurgische methoden

Een lift van het onderlichaam kan chirurgisch worden uitgevoerd om losse huid te verwijderen en de huid die op uw benen achterblijft te verstevigen. In een lift wordt de losse huid verwijderd, volgens de ASAPS, evenals het vetweefsel eronder. Hierdoor kan het "resterende weefsel zich uitrekken en glad maken rond het onderlichaam, vooral de billen en dijen." Er zijn dunne littekens overgebleven van de operatie, maar deze kunnen meestal worden verborgen door kleding. Overleg alle chirurgische opties met uw dermatoloog en uw plastisch chirurg voordat u doorgaat, vooral als u nog niet al het gewicht bent kwijtgeraakt dat u wilt verliezen.