Adviezen

Wat is de moeilijkste vorm van yoga?

Wat is de moeilijkste vorm van yoga?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het antwoord op de vraag welk type yoga het moeilijkst is, hangt af van wie je het vraagt. Sommige soorten dagen je fysiek uit en laten je met pijnlijke spieren achter. Andere soorten dagen je vermogen uit om je over te geven aan stilte en stilte. Afhankelijk van je persoonlijkheid en je fysieke conditie, kan je moeilijkste yoga anders zijn dan die van je beste vriend.

Ashtanga en Power Yoga

Ashtanga yoga heeft zes opeenvolgende moeilijkheidsgraden, maar veel studenten komen nooit voorbij de primaire serie. De poses vloeien in elkaar over, wat betekent dat je constant door triceps pushups, backbends en Downward Dogs moet bewegen om van de ene pose naar de andere te gaan. Power yoga is gebaseerd op Ashtanga, maar is geen vaste reeks bewegingen. Volgens de toegewijde Ashtanga-beoefenaar Karmela Lejarde, omvatten enkele van de moeilijkste dingen van de oefening veel armbalansen, waaronder een aantal waar je in zou moeten springen, een lange openingszang en het feit dat het traditioneel voor zes uur 's ochtends wordt gedaan,

Bikram Yoga

Veel yogastudenten beschouwen Bikram-yoga als het moeilijkste type. De 26 poses, handelsmerk van oprichter Bikram Choudhury, worden gedaan in een vaste volgorde in een kamer die is verwarmd tot 105 graden, waarna de volgorde wordt herhaald. De meeste houdingen zijn standaard yogahoudingen en niet bijzonder moeilijk. Maar de hitte verhoogt de uitdaging exponentieel. Bikram-gecertificeerde yogaleraar Jennifer Bradshaw zegt dat Bikram gaat over het overwinnen van ongemak en het leren mediteren in elke omstandigheid. "Bramram-yoga is bedoeld om je knoppen in te drukken: het is heet, je zweet overvloedig, de instructeur is voortdurend aan het praten, je bent moe, dorstig, enzovoort - maar je oefent hierin vrede te vinden," zei ze. "Zodra je dat doet, kunnen heel weinig dingen je in de rest van je leven doen schrikken."

Restauratief en Yin

Type A persoonlijkheden vinden vooral rustige yogapraktijken zoals restauratief of yin moeilijk. In restauratieve yoga gebruik je bolsters, dekens en andere rekwisieten om jezelf te ondersteunen in zachte, rustgevende houdingen. Yin is vergelijkbaar, maar met intense stukken die ongeveer vijf minuten worden vastgehouden. Yogadocent Ginny Kauffman zegt dat sommige van haar studenten Yin uitdagend vinden vanwege de moeilijkheid om de geest kalm, de adem diep en gecontroleerd te krijgen en het lichaam nog enkele minuten in één positie te houden. Voor hen is het veel gemakkelijker om snel van pose naar pose te gaan.

Overwegingen

Soms gaan mensen die atletisch zijn en al regelmatig sporten ervan uit dat yoga gemakkelijk zal zijn, dus slaan ze de beginklasse over en gaan meteen door naar gevorderd. Volgens Kauffman is dit een grote fout. Ze waarschuwt tegen het beginnen met elke klas met het label ‘gevorderd’ of ‘niveau drie’. Yoga is een andere discipline dan andere fysieke activiteiten, en beginnen in de moeilijkste klas kan leiden tot letsel. Begin in plaats daarvan op niveau één en vraag de mening van de leraar wanneer je denkt dat je klaar bent om vooruit te gaan.Opmerkingen:

 1. Alixandre

  Sorry, dacht ik, en verwijder de berichten

 2. Fergusson

  Kwam je snel op zo'n onvergelijkbare zin?

 3. Roano

  Hartelijk dank hoe kan ik u bedanken?

 4. Jermain

  het uitstekende antwoord

 5. Arvin

  Ik heb onlangs gehoord dat dit mogelijk is

 6. Eddy

  Sorry voor het bemoeien met ... Ik heb een vergelijkbare situatie. U kunt bespreken. Schrijf hier of in PM.Schrijf een bericht