Adviezen

De gezondheidsvoordelen van paarse kool

De gezondheidsvoordelen van paarse kool


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De gezondheidsvoordelen van paarse kool zijn onder meer mogelijk het verbeteren van uw immuunfunctie en het helpen voorkomen van kanker. Paarse kool, ook bekend als rode kool, is een lid van de Brassica-familie, die ook spruitjes en broccoli omvat. Het is een caloriearm voedsel dat meestal uit water bestaat en je vitamine C, A en K geeft. Je krijgt ook gezondheidsbevorderende antioxidanten en een kleine hoeveelheid voedingsvezels uit kool.

Weinig calorieën

In 1 kopje rauwe paarse kool of 1/2 kopje gekookte kool krijg je ongeveer 22 calorieën. Als u probeert af te vallen of op gewicht te blijven, is kool een geweldig voedingsmiddel om u op koers te houden. Het is ongeveer 90 procent water per gewicht. Voedingsmiddelen met een hoog watergehalte en een laag caloriegehalte zijn nuttig voor gewichtsverlies omdat u een groot volume kunt eten voor slechts een paar calorieën. Voeding met veel water zorgt er ook voor dat je je sneller vol voelt en houdt je gehydrateerd.

Vezel

Paarse kool is een goede bron van in water oplosbare vitamine C. Uit slechts 1 kopje rauwe kool, krijg je 67 procent van de vitamine C die je dagelijks nodig hebt. Uw immuunsysteem heeft vitamine C nodig om goed te functioneren. Het is ook vereist voor het synthetiseren van het eiwitcollageen, dat helpt bij het behoud van sterke pezen, ligamenten, huid, botten en kraakbeen, en helpt bij het genezen van wonden. De ijzerabsorptie in je darmen wordt ook verbeterd door vitamine C, volgens "Contemporary Nutrition: Issues and Insights."

Vitaminen A en K

Paarse kool bevat ook de in vet oplosbare vitamines K en A. Eén kopje rauwe kool geeft je 33 procent van de vitamine K en 16 procent van de vitamine A die je dagelijks nodig hebt. Vitamine A speelt een rol bij het behoud van een goed zicht en een gezonde huid. Volgens het Bureau voor voedingssupplementen kan vitamine A ook uw risico op het ontwikkelen van kanker helpen verminderen. Vitamine K is essentieel voor een goede bloedstolling en het helpt bij de vorming van bot-, spier- en nierproteïnen.

Antioxidanten

De pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de kleur van paarse kool worden anthocyanen genoemd. Een beoordeling gepubliceerd in december 2004 in het "Journal of Biomedicine and Biotechnology" keek naar het onderzoek met betrekking tot de potentiële gezondheidsvoordelen van anthocyanen. Deze antioxidanten kunnen het cholesterol verlagen, ontstekingen verminderen, de immuunfunctie en het gezichtsvermogen verbeteren en helpen bij het voorkomen van chronische ziekten zoals kanker door schadelijke vrije radicalen in het lichaam op te ruimen. Deze verbindingen vormen een beetje een uitdaging voor wetenschappers om te bestuderen, omdat ze meestal met andere fytochemicaliën werken en niet gemakkelijk te isoleren zijn. Meer onderzoek is nodig om de exacte rol van anthocyanen in de menselijke gezondheid te bepalen.