Adviezen

Hoe een activiteitsverzorgingsplan voor verpleeghuisbewoners te ontwikkelen

Hoe een activiteitsverzorgingsplan voor verpleeghuisbewoners te ontwikkelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alle bewoners van verpleegtehuizen hebben zorgplannen van alle zorgverlenende afdelingen. De onderstaande stappen helpen u bij het ontwikkelen van plannen voor activiteitenzorg voor uw bewoners.

Interview de bewoner. Neem uw formulieren mee om u te vragen welke informatie u moet verzamelen. U moet de fysieke, mentale en emotionele capaciteiten van de bewoners bepalen. Doorloop het activiteitenformulier. Deze zijn meestal generiek met lijsten van activiteiten, hobby's, ambachten en games. Ontdek en vink op het formulier de activiteiten aan waarop de bewoner een positief antwoord geeft. U zult dan de activiteiten moeten classificeren om erachter te komen of het iets is dat ze vroeger deden, willen doen of willen leren doen.

Stel een redelijk doel voor de bewoner. Bijvoorbeeld, Mr. Jones speelde honkbal als een jonge man. Hij heeft een beroerte gehad en kan de linkerkant van zijn lichaam niet meer gebruiken en is beperkt tot een rolstoel. Een voorbeelddoel kan zijn dat Mr. Jones tien keer per week een honkbal vangt voor training. Bewoners krijgen meestal 3 maanden de tijd om hun doelen te bereiken. Op dat moment kunnen doelen worden gewijzigd of vernieuwd met nieuwe benaderingen voor nog eens 3 maanden.

Schrijf 3 benaderingen die activiteitenpersoneel zal gebruiken om bewoners te helpen hun doel te bereiken. U kunt meer dan 3 schrijven, maar nooit minder, en ze moeten specifiek zijn. In ons voorbeeld kunnen benaderingen voor Mr. Jones er als volgt uitzien.1) Bezoek de bewoner en praat met hem over honkbal om hem te interesseren.2) Nodig de bewoner uit om de bal te gooien voor oefening.3) Breng de bewoner naar het juiste gebied om de bal te gooien. 4) Gooi de bal voorzichtig naar de bewoner en richt zijn goede hand.

Schrijf wekelijkse voortgangsnotities. Neem informatie op zoals, heeft Mr. Jones de bal gevangen, hoe vaak gevangen, genoot hij van de activiteit, verheugt hij zich erop, praat hij erover, is hij op weg om zijn doel te bereiken?

Bespreek uw zorgplan tijdens zorgplanvergaderingen met andere afdelingen zodat zij de bewoner kunnen ondersteunen bij het bereiken van zijn doel, bespreek het ook met de bewonersfamilie om ook hun steun te krijgen. Ze kunnen wat memorabilia hebben die ze kunnen meenemen om de interesse van de bewoners te behouden.

Tip

  • Als bewoners comateus zijn of niet reageren, vraag de familie dan om informatie. Uw doelen kunnen dan zijn dat de bewoner naar u luistert om te lezen over de activiteit, of luistert naar radio, tv of audioboeken die verband houden met de activiteit. Het doel zelf zou op zoek zijn naar een soort reactie van de bewoner.

Tip

  • Stel nooit een doel voor een bewoner als de doelactiviteit niet is aangevinkt op het activiteitsformulier van de bewoner als een interesse uit het verleden, het heden of de toekomst. Dateer elke vorm en alle papieren, gebruik altijd zescijferige datums. U moet elke vorm ondertekenen en uw positie vermelden.